Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 30

S.Skvernelis: mokslo metai nebus nutraukiami, skrydžiai ir keltai stabdomi

Lietuvoje mokslo metai nebus nutraukiami, o sprendimai dėl brandos egzaminų bus priimti po poros savaičių, – pirmadienį paskelbė premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį LRT radijuje švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius minėjo, kad užsienyje mokslo metai jau užbaigti, vaikai perkelti į aukštesnes klases, tai svarstoma ir Lietuvoje. Pirmadienį taip pat startavo nuotolinis mokymasis, tačiau ryte buvo nesklandumų su informacinėmis mokymo sistemomis.

„Suprantu, kad šiandieninė nuotolinio ugdymo pradžia nebuvo ideali. Visgi nepamirškime, kad pirmą kartą susiduriame su tokia situacija. Bet kokiu atveju klaidas taisyti privalu, ministerija ir ugdymo įstaigos tai ir daro. Ne teisinkimės, o dirbkime. Visų žiniai – mokslo metai nebus nutraukiami. Kalbant apie brandos egzaminus – per dvi savaites ministerijai pavesta suformuluoti konkrečius pasiūlymus, tada bus ir sprendimai“, – feisbuke rašė S.Skvernelis.

Mokyklos Lietuvoje uždarytos nuo kovo 16 dienos, kai buvo įvestas karantinas, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą.

Iš pradžių buvo paskelbtos dviejų savaičių atostogos, o nuo pirmadienio prasidėjo ugdymas nuotoliniu būdu.

S.Skvernelis taip pat paskelbė, kad artimiausiomis dienomis bus priimti sprendimai stabdyti skrydžius ir keltus, grąžinančius Lietuvos piliečius.

„Manau, kad buvo duota pakankamai laiko, kas norėjo, tie tikrai turėjo galimybę grįžti. Iki trečiadienio Vyriausybės posėdžio bus parengti sprendimai, pagal kuriuos skrydžiai ir keltai (bet ne krovinių ir prekių tiekimas) bus stabdomi. Išskyrus galbūt tik individualius ir pateisinamus atvejus“, – pareiškė premjeras.

„Daugiau rizikuoti neturime teisės. Ypač kalbant apie žmonių grįžimą iš šalių, kurios šiandien yra tikrų tikriausi viruso židiniai“, – pridūrė ministras pirmininkas.

S.Skvernelis savo įrašą paskelbė pasibaigus koronaviruso situacijos valdymo komiteto posėdžiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius