Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 21

S.Skvernelis: nėra ir negali būti jokio diskriminavimo dėl amžiaus ar sveikatos būklės

Saulius Skvernelis, vertindamas teiginius, kad senyvi žmonės dėl jiems galiojančios rekomendacijos nesilankyti prekybos vietose jaučiasi diskriminuojami, savo feisbuko paskyroje ketvirtadienio vakarą juos ramina ir tvirtina, kad Lietuvoje jokia diskriminacija yra nepageidaujama.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

"Matau atskirus bandymus klaidinti arba kiršinti. Todėl norėčiau aiškiai pasakyti: nėra ir negali būti jokio diskriminavimo dėl amžiaus, sveikatos būklės ar kitų dalykų.

Visi žmonės yra lygūs. Visiems privalo būti garantuojamos lygios galimybės dirbti, naudotis paslaugomis, lankytis visose pageidaujamose vietose, įsigyti norimas prekes, leisti laisvalaikį jiems patinkančiu būdu.

Saugokime tų žmonių, kurie prieš koronavirusą yra labiausiai pažeidžiami, sveikatą ir gyvybes, tačiau jokiu būdu nepaverskime to visuomenės susiskaldymu. Čia ne vieta pigiam politikavimui ir dėmesio vaikymuisi", - feisbuke rašė premjeras.

Trečiadienį Lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė BNS sakė, kad dėl viešose įstaigose pateikiamų rekomendacijų nesilankyti vyresniems žmonėms šie jaučiasi nepageidaujami ir ragino verslininkus lanksčiau žiūrėti į reikalavimus pateikti šią informaciją.

„Vyresnio amžiaus žmonės prekybos vietose tokias rekomendacijas supranta kaip jų nepageidavimą. Tuomet jiems kyla klausimas: „O kada gi aš galiu lankytis?“. Verslo atstovai neturėtų aklai perkelti valdžios rekomendacijų, o jas pateikti taip, kad jos nežeistų žmonių“, – teigė ji.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos nurodymuose dėl viešųjų paslaugų teikimo sąlygų yra įpareigojimas, jog šiose įstaigose, pavyzdžiui, maitinimo vietose, lankytojams gerai matomoje vietoje turi būti pateikiama informacija, kad jose nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims, esantiems vyresnio nei 60 metų amžiaus arba sergantiems lėtinėmis ligomis.

Be kita ko, kai kurie verslai šią rekomendaciją traktuoja kaip draudimą ir nenori pagyvenusių žmonių aptarnauti.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį spaudos konferencijoje pažadėjo persvarstyti esamą tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius