-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 13 /15:13

S.Skvernelis palaikymo nesulaukė nei savo apygardoje, nei ten, kur gimė, nei kur gyvena

Nesėkmę prezidento rinkimuose patyręs ir trečias likęs premjeras Saulius Skvernelis nesulaukė rinkėjų palaikymo net tose apylinkėse, kur, atrodytų, turėjo jo sulaukti. Tiek Kaune, kur gimė, tiek Marijampolėje, kur užaugo, tiek Vilniaus dalyje, kuri apima jo Karoliniškių apygardą, ar kaime, kur jis dabar gyvena, daugiau balsų atiduota už kitus kandidatus.
Saulius Skvernelis balsavo Prezidento rinkimuose
Saulius Skvernelis balsavo Prezidento rinkimuose Platiniškių apylinkėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

S.Skvernelio biografijoje nurodoma, kad politikas 1970 m. gimė Kaune, tačiau vaikystėje kartu su tėvais persikėlė į Marijampolę (tuomet – Kapsukas), tačiau nei gimtasis miestas, nei tas, kuriame jis užaugo, S.Skvernelio prezidento rinkimuose nepalaikė.

Kaune daugiausia balsų gavo Ingrida Šimonytė – 38,01 proc., antras buvo Gitanas Nausėda su 31,96 proc. balsų. S.Skverneliui antrajame pagal dydį Lietuvos mieste teko tenkintis trečiąja vieta su kukliais beveik 16 proc. palaikymo. Nepadėjo šiuo atveju ir tai, kad jam paramą ne kartą deklaravo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Marijampolėje S.Skvernelis irgi liko trečias, surinkęs 25,69 proc. balsų ir vos dviem procentais nusileidęs I.Šimonytei (27,77 proc.) bei šiek tiek labiau – G.Nausėdai, kuris čia buvo pirmas (31,96 proc.).

Pats S.Skvernelis balsavo Platiniškių rinkimų apylinkėje Vilniaus rajone. Čia jis apsilankė kartu su žmona Silvija ir dviem vaikais. Vis dėlto sėkme šioje apylinkėje jis džiaugtis sekmadienio vakarą negalėjo: sulaukęs 17,75 proc. balsų jis čia liko tik ketvirtas, praleidęs į priekį I.Šimonytę (26,01 proc.), G.Nausėdą (20,21 proc.) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderį Valdemarą Tomaševskį su didžiausiu palaikymu – 28,82 proc. Tiesa, ši apylinkė nedidelė, jos rinkėjų sąraše įrašytas vos 921 rinkėjas, o balsuoti atėjo 571 (62 proc. aktyvumas).

Ir visame Vilniaus rajone S.Skvernelis liko ketvirtas. Čia jį (14,08 proc. balsų), G.Nausėdą (21,65 proc.) ir I.Šimonytę (20,79 proc.) aplenkė V.Tomaševskis, už kurį balsavo kiek daugiau nei 35 proc. rajone atėjusių balsuoti žmonių.

Jeigu šiuo metu vyktų Seimo rinkimai, S.Skvernelis turėtų gerai pamąstyti ir apie savo galimybes vienmandatėje Karoliniškių apygardoje, kur jis buvo išrinktas 2016 m. Tuomet jis čia antrajame ture įveikė konservatorių kandidatą Kęstutį Masiulį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Silvija Skvernelė, Ramūnas Karbauskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Silvija Skvernelė, Ramūnas Karbauskis

Iš viso šioje apygardoje per Seimo rinkimus 2016-aisiais buvo 14 apylinkių. Dabar nė vienoje iš šių apylinkių S.Skvernelis nebuvo net antras – visur užleido pirmąsias dvi vietas I.Šimonytei ir G.Nausėdai. I.Šimonytė Vilniaus Karoliniškėse ir Pilaitėje esančiose apylinkėse nugalėjo, rinkdama kiekvienoje iš jų nuo 33 iki net 47 proc. (I.Kanto apylinkėje) atėjusių balsuoti rinkėjų balsų.

VIDEO: Saulius Skvernelis: „Pasitikėjimas – labai svarbus, kalbant apie politinę ateitį“

Daugiausia rinkėjų iš šių apylinkių palaikė S.Skvernelį Sietyno apylinkėje, bet ir čia jų buvo tik 22 proc., tad didesnio palaikymo sulaukė irgi tiek I.Šimonytė, tiek G.Nausėda.

I.Šimonytė ir G.Nausėda „namuose“ laimėjo

Visiškai kitaip turėtų jaustis I.Šimonytė, kuri į Seimą 2016 m. rudenį buvo išrinkta pirmajame ture Antakalnio apygardoje. Ir dabar šios apygardos apylinkėse ji labai ryškiai atitrūko nuo savo konkurentų, dalyje jų gavusi net daugiau nei pusės atėjusių balsuoti rinkėjų balsus.

Ji pati balsavo L.Sapiegos apylinkėje Antakalnyje, čia jai palaikymas buvo didžiulis – daugiau nei 51 proc.

G.Nausėda niekada nebuvo Seimo narys ir nedalyvavo jokiuose kituose rinkimuose, tad palyginti palankumo jam rezultatus nėra kaip. Tačiau jis pats balsuoja A.Kojelavičiaus apylinkėje Naujoje Vilnioje ir kaimynai jį čia tikrai palaikė.

Jis šioje apylinkėje surinko daugiausia balsų – 23,44 proc., aplenkdamas antroje vietoje likusį S.Skvernelį (22,74 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius