Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 05

S.Skvernelis: prezidentas apie L.Savicką blogai neatsiliepė

Premjeras Saulius Skvernelis teigia su prezidentu Gitanu Nausėda ne kartą kalbėjęs apie kandidatą į ekonomikos ir inovacijų ministrus Luką Savicką. Šalies vadovas, anot jo, apie pretendentą neišsakė nė vieno blogo žodžio, neišreiškė abejonių.
Saulius Skvernelis ir Lukas Savickas
Saulius Skvernelis ir Lukas Savickas / LRVK/ Dariaus Janučio nuotr.

„Ne kartą mes apie šitą asmenybę esam kalbėję su Respublikos prezidentu, įvairiais formatais ir kontekstais. Negirdėjau nė vieno blogo žodžio, abejonės ar kažkokių tai kitokių niuansų, dėl ko šitas žmogus, jaunas žmogus, profesionalus žmogus būtų neigiamai vertinamas. Patikrintas jis taip pat yra įstatymų nustatyta tvarka“, – trečiadienį, kalbėdamas apie pretendentą į ministrus, po Vyriausybės posėdžio dėstė ministras pirmininkas.

Jis savo patarėjo L.Savicko kandidatūrą į ministrus prezidentui pateikė sausio 24-ąją, tačiau G.Nausėda iki šiol nepaskelbė savo sprendimo – skirs šį asmenį į pareigas, ar ne.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Gitanas Nausėda

S.Skvernelis darė prielaidą, kad G.Nausėda delsia, nes kandidatūrą vertina atidžiai, siekia įsigilinti. Jo žiniomis, L.Savicko ir prezidento susitikimas įvyks penktadienį.

„Matyt, tos dvi savaitės, žinant įtemptą prezidento darbotvarkę, neatsirado laiko susitikti su kandidatu į ministrus. Bet aš tikiuosi, kad penktadienį susitikimas įvyks“, – reiškė viltį jis.

Kad prezidentūra atidžiai vertina L.Savicko kandidatūrą į ministrus, praėjusią savaitę užsiminė šalies vadovo patarėjas Simonas Krėpšta.

„Gavome kandidatą iš artimų, pažįstamų rato premjero aplinkos ir tikrai atidžiai vertiname. Susitiksime, kalbėsime ir tikrai priimsime pamatuotą ir atsakingą sprendimą“, – LRT radijui komentavo jis.

Paprašytas patikslinti, ar „artimų, pažįstamų ratas“ šiuo atveju yra privalumas, ar trūkumas, patarėjas teigė, kad pasirinkimas turint daugiau variantų yra kokybiškesnis.

Prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis anksčiau šią savaitę tikino, kad L.Savickas, kaip pretendentas į ministrus, nebuvo bent kiek išsamiau aptartas iki tol, kol jo kandidatūra nebuvo pateikta oficialiai.

Pastaruoju metu prezidento ir premjero bendradarbiavimą temdė ginčai dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus – G.Nausėda ragino jį trauktis iš pareigų, bet S.Skvernelis nusprendė, kad ministras gali dirbti toliau.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija be nuolatinio vadovo veikia nuo praėjusių metų gruodžio pradžios. Anksčiau ministro pareigas ėjo eurokomisaru tapęs Virginijus Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius