Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 18 /11:22

S.Skvernelis prezidento žodžiuose teigia neišgirdęs nei kritikos, nei pagyrų Vyriausybei

„To ir tikėjausi“, – apie pirmąjį prezidento Gitano Nausėdos metinį pranešimą sako premjeras Saulius Skvernelis. Šalies vadovo žodžiuose jis teigia neišgirdęs nei kritikos Ministrų kabinetui, nei pagyrų, o ir žodžius kiekvienas politikas esą gali prisitaikyti sau asmeniškai.

Prezidento pranešimas, S.Skvernelio matymu, buvo telkiantis.

„Aš matau norą ir tikslą – ko siekia prezidentas nuo kadencijos pradžios – vienyti ir telkti tiek tautą, tiek politikus. Neįžvelgiu čia kritikų. Buvo pasakyta bendrai sistemai, visiems buvo pasakyta, kiekvienas gali prisitaikyti, matyt, ir prisitaikė politikai.

Bet aš manau, kad šitas pranešimas yra apžvelgiantis visas prezidento atsakomybes, yra telkiantis ir duodantis pakankamai peno pamąstymams“, – Seime žurnalistams ketvirtadienį komentavo premjeras.

G.Nausėda savo metiniame pranešime teigė nesitaikstysiantis su spaudimu skirti parankius atskiroms partijoms asmenis į valdžios įstaigų, institucijų vadovus.

Ministras pirmininkas paneigė šiuo klausimu spaudęs G.Nausėdą: „Mes su prezidentu turime gerą dialogą. Aišku, gaila, kad ne visuomet pavyksta sutarti dėl vienos ar kitos kandidatūros, bet nuosekliai laikėmės to ir laikomės ateityje – jokių partinių kandidatų, per partinę preferenciją niekada neteikiau.“

Vertindamas santykius su G.Nausėda, S.Skvernelis teigė, jog „buvo visko“.

„Bet tai – natūralu, – pridūrė jis. – Bet, matyt, esminis dalykas, ką reikia pasakyti, mes tikrai ieškom dialogo.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Tiesa, premjeras leido suprasti, jog su atskirais prezidento patarėjais ryšys nėra pats geriausias.

„Aišku, yra atskiri patarėjai, bet, matyt, ne mano reikalas patarėjų veiksmus ir veiklos efektyvumą vertinti“, – dėstė S.Skvernelis.

Šalies vadovas taip pat apgailestavo, kad aukšto rango valdžios pareigūnų politinės atsakomybės kartelė nusileido iki visiško dugno. Galbūt tardamas šiuos žodžius prezidentas omenyje turėjo susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių, kurį ne kartą ragino trauktis iš pareigų?

Tai yra ne šitos – ne vien šitos – kadencijos diskusijų klausimas.

„Kiekvienas gali vertinti, ką turėjo minty, reikėtų prezidentui klausimą kelti. Bet, matyt, tai yra ne šitos – ne vien šitos – kadencijos diskusijų klausimas ir vertinimo dalykas“, – atsakė premjeras.

Centrinės valdžios ir savivaldos santykius G.Nausėda metiniame pranešime palygino su pono ir baudžiauninko santykiais. S.Skvernelis tokiai minčiai paprieštaravo.

„Bent jau su Vyriausybe dialogas – ir ne tik dialogas, realių sprendimų priėmimas, įgyvendinimas – kaip niekada tamprus, glaudus su tais miestų, rajonų merais, kurie realiai dirba. Aišku, su tais, kurie bando būti feisbuke arba tik viešoje erdvėje ir nieko nedaryti, tikrai sunku su šita Vyriausybe dirbti. Bet absoliuti dauguma tiek merų, tiek tarybų narių gali patvirtinti, kad mes turime labai pragmatišką, aiškų bendradarbiavimą“, – komentavo ministras pirmininkas.

Klausiamas, ko G.Nausėdos metiniame pranešime neišgirdo, nors, jo nuomone, tą reikėjo paminėti, S.Skvernelis pajuokavo, jog neišgirdo pagyrų Vyriausybei.

„Aš neišgirdau pagyrų Vyriausybei. O jeigu rimtai, prezidentas, manau, labai aiškiai apžvelgė visas jam pagal Konstituciją numatytas svarbiausias gyvenimo sritis. Paminėjo tiek ir pasiekimus, tiek ir skaudulius, tiek ir problemas. To ir tikėjausi“, – teigė ministras pirmininkas.

Perskaityti visą šalies vadovo pranešimą galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius