Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
05 12 /21:15

S. Skvernelis pripažįsta nematantis G. Jeglinsko antrame ture, norėtų jo gynybos ministru

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis sako, kad partijos kandidatas prezidento rinkimuose Giedrimas Jeglinskas nepateks į antrąjį turą, tačiau galėtų tapti krašto apsaugos ministru formuojant naują Vyriausybę po Seimo rinkimų vėliau šiais metais.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Saulius Skvernelis balsavo Prezidento rinkimuose ir referendume

„Birželio pabaigoje, liepos pradžioje skelbsime galimą savo Vyriausybę. G. Jeglinskas, tikiuosi, bus realus kandidatas (...) į krašto apsaugos ministrus“, – sekmadienį G. Jeglinsko rinkimų štabe žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Pasak S. Skvernelio, G. Jeglinskas turėtų įsitvirtinti šalies vidaus politikoje.

„Reikia kalbėti apie realybę – į antrą (turą – BNS), ko gero, ne. Bet Gedrimas nėra meteoritas, kuris atskriejo į Lietuvos politinę padangę ir užgeso. Tai bus kaip žvaigždė ateityje ir, tikiuosi, atras deramą vietą mūsų politinėje sistemoje pagal savo žinias, kompetencijas ir gebėjimus“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Prezidento rinkimuose „Vardan Lietuvos“ iškeltas G. Jeglinskas varžosi su dar septyniais kandidatais.

G. Jeglinsko teigimu, jo pasirodymas rinkimuose buvo sėkmingas.

„Jau yra pergalė. Žiūrint į apklausas, jos skyrėsi labai ženklai. Kokie bus rezultatai, pasakyti sunku. Dabar svarbiausia, kad žinia, kurią pateikiau Lietuvai – saugi Lietuva, kurioje svarbus kiekvienas, kurioje nelieka nematytų žmonių, kuri yra saugi, su Vakarais, klestinti, demokratiška Lietuva – yra labai aiški“, – žurnalistams rinkimų štabe kalbėjo kandidatas.

Jis sakė, jog rinkimų debatuose pademonstravo savo kompetencijas pagrindinėse prezidento veiklos srityse.

„Svarbiausios temos prezidento institucijai yra užsienio politika ir saugumas. Mano nuomone, šiose srityse parodžiau, kas būtina prezidentui. Turiu ir labai aiškią viziją dėl saugios Lietuvos, kompetencijas, vadovavimo patirtį. Kalbu ne tik apie tai, kur reikia nueiti, bet ir žinau, kaip tą padaryti“, – sakė G. Jeglinskas.

Tuo metu S. Skvernelis pabrėžė, jog „Vardan Lietuvos“ – kitaip nei socialdemokratai, „valstiečiai“ ar liberalai – iškėlė savo kandidatą prezidento rinkimuose.

„Tikrai apgailestauju, kad politinės partijos neturi žmonių apskritai siūlyti kandidatams į prezidentus“, – kalbėjo „demokratų“ lyderis.

Jo teigimu, iškeldama G. Jeglinsko kandidatūrą, „Vardan Lietuvos“ parodė, kad nėra „vieno žmogaus partija“.

„Turime daug asmenybių. Turėjome gerą programą prezidento rinkimuose, turime gerą programą ir ambiciją, norime kuo geriau pasirodyti Europos Parlamento rinkimuose (kuriuose partijos sąrašą ves Virginijus Sinkevičius – BNS)“, – sakė S. Skvernelis.

Politikas teigė, kad parlamento rinkimuose rudenį ketina „pats išbėgti į aikštelę“ vedant partijos sąrašą. Pasak jo, tuomet „Vardan Lietuvos“ sieks parodyti, jog yra „politinė jėga, turinti patirtį valstybės valdyme, kuri yra nuspėjama, nedarys avantiūrų, nežadės nesąmonių, neįgyvendinamų dalykų“.

Visuomenės apklausų duomenimis, į antrąjį turą patekti turėtų perrinkimo siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda su kažkuriuo iš konkurentų – konservatorių kelta premjere Ingrida Šimonyte arba nepartiniu teisininku Ignu Vėgėle.

Šią savaitę paskelbtos naujienų portalo „Delfi“ užsakymu atliktos „Spinter tyrimų“ apklausos duomenimis, už Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ balsuotų 5,8 proc. rinkėjų.

Su prezidento rinkimais Lietuvoje vyko ir privalomasis referendumas dėl dvigubos pilietybės išplėtimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius