Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07 /09:30

S.Skvernelis sako, kad jo asmeninis pasitikėjimas prezidente stipriai susvyravo

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad prezidentei Daliai Grybauskaitei atmetus jo teiktą kandidatę į aplinkos ministrus, stipriai susvyravo jo asmeninis pasitikėjimas šalies vadove. Pasak ministro pirmininko, prezidentė atmetė iš anksto suderintą kandidatūrą.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tikrai šiuo atveju, deja, susvyravo stipriai“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė S.Skvernelis.

Anot jo, „tai nėra Vyriausybės karas, greičiau atvirkščiai“.

Jis teigė, kad atmesdama oficialiai pateiktą socialdarbietės Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, šalies vadovė pažeidė iki tol galiojusi susitarimą dėl ministrų kandidatūrų derinimo – kandidatūros nebūdavo prezidentei ir premjerui jų nesuderinus iš anksto.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Irma Gudžiūnaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Irma Gudžiūnaitė

„Jei reikalinga papildomai neoficialiai susitikimai prezidentei įvertinti, pretendentas ir ten nueidavo. O tik tokiu atveju, kai būdavo sutarta, tik tada aš teikdavau oficialų dekreto projektą ir būdavo tas fasadinis susitikimas, po kurio buvo daromas sprendimas“, – kalbėjo premjeras.

Anot jo, I.Gudžiūnaitės kandidatūra teikta analogiškai suderinus, tačiau sulaukta prezidentės akibrokšto.

„Ministrai tiesiogiai pavaldūs ministrui pirmininkui, tiek aš, tiek Vyriausybė, mes žinome geriausiai, kokių kompetencijų žmogaus šiandien reikia į vieną ar kitą ministeriją. Kita vertus, kas gali spręsti apie kompetenciją ir specialias žinias, tai turbūt pirmiausia tiesioginis vadovas“, – sakė S.Skvernelis.

Jis taip pat teigė, jog trečiadienį užsimindamas apie proteguojamus prezidentės žmones turėjo omeny ne tik į ambasadorius siūlomus patarėjus, tačiau ir į valstybės įmones paskirtus kai kuriuos buvusius prezidentės komandos narius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė

„Ne vien apie ambasadorius reikėtų kalbėti, yra ir kitos pareigybės, kurios eina nebe per Vyriausybę – ir tai jau sprendimai yra padaryti. Yra netgi ir sukurtos atskiros darbo vietos, tarnybos valstybės įmonėse. (...) Taip, „Klaipėdos naftoje“ arba Suskystintųjų dujų terminale, juo labiau, kad kai kurie žmonės ir tiesiogiai, pagal savo užimamas tuo metu pareigas ir kuravo tas sritis ir turėjo tam tikrą interesų konfliktą.

Aš manau, kad tokiu atveju turėtų korpusas (prezidentinis – BNS) pabaigti kadenciją kartu su prezidente ir tada, be abejo, žmonės, kurie dirba, – kai kurie deleguoti, kai kurie kitais būdais atrinkti, – jie tikrai, matyt, be darbo bet kokiu atveju neliktų, bet tada nekiltų jokių interpretacijų ir abejonių“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Nuo šių metų pradžios suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) ir naftos terminalų operatorės „Klaipėdos naftos“ naujai Klaipėdos SGD tarnybai vadovauja Arūnas Molis, pastaruosius ketverius metus dirbęs prezidentės patarėju energetikos ir susisiekimo klausimais.

Trečiadienį portalas delfi.lt pranešė, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjus Nerijų Aleksiejūną ir Liną Antanavičienę ketinama skirti ambasadoriais Prancūzijoje ir Izraelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius