Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 10

S.Skvernelis Seimui pristatys Vyriausybės 2017 metų veiklos ataskaitą

Seimui antradienį teikiama septynioliktosios Vyriausybės 2017 metų veiklos ataskaita. Joje apžvelgiama šalies padėtis įvairiose srityse. Tai pirma „valstiečių“ deleguoto premjero Sauliaus Skvernelio Ministrų kabineto darbo ataskaita, nes pernai jam teko atsiskaityti už socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus vadovautos Vyriausybės 2016 metų darbus. S.Skvernelio kabineto ministrai prisiekė 2016 metų gruodžio viduryje. 
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Beveik 200 puslapių siekiančioje ataskaitoje tvirtinama, kad 2017 metai Lietuvos ekonomikai buvo ypač sėkmingi, o planuojami 2018 metų darbai ir struktūrinės mokesčių, inovacijų, švietimo, sveikatos, pensijų sistemos bei šešėlinės ekonomikos mažinimo reformos padės ženkliai pagerinti kiekvieno žmogaus gyvenimo kokybę Lietuvoje.

Nurodoma, kad pernai Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) išaugo 3,8 proc. (Europos Sąjungos vidurkis – 2,4 proc.), darbo užmokestis augo 8,5 proc., nedarbo lygis nukrito iki 7,1 proc. ir buvo 2 proc. punkto mažesnis už euro zonos vidurkį.

Ataskaitoje teigiama, kad demografinės tendencijos yra ypač svarbios nacionalinio saugumo kontekste, nepaisant, kad pernai gruodį pirmą kartą per ilgiau kaip dešimtmetį užfiksuotas teigiamas migracijos rodiklis – į Lietuvą atvyko daugiau asmenų nei išvyko.

Nurodoma, kad kitas rizikos signalas – Lietuva, vertinant BVP vienam gyventojui, nepasistūmėjo link ES vidurkio.

Pareigą premjerui Seime pristatyti Vyriausybės veiklos ataskaitą numato Seimo statutas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius