Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 03

S.Skvernelis: situaciją Kauno tardymo izoliatoriuje turi nagrinėti Teisingumo ministerija

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis penktadienį nurodė Teisingumo ministerijai atlikti tyrimą dėl galimų pažeidimų Kauno tardymo izoliatoriuje.
Protesto akcija
Protesto akcija / Milenos Migonytės nuotr.

„Premjeras nurodė teisingumo ministrei atlikti išsamų ir objektyvų tyrimą dėl šios situacijos ir pateikti savo išvadas ir poziciją“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Skirtingos institucijos nusprendė tirti pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje, tą atsisakius daryti teisėsaugai. Situaciją nagrinės Viešųjų pirkimų tarnyba, Valstybės kontrolė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Jos tirs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktą informaciją.

Pati STT atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo Kauno tardymo izoliatoriuje pagal jo darbuotojos, Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės Rasos Kazėnienės pareiškimą. Pareigūnė šį sprendimą yra apskundusi prokurorams.

„Premjeras sako, kad darbuotojai tiek šioje istorijoje, tiek apskritai kalbant apie valstybės tarnybą, matydami negeroves arba jas įtardami, yra skatinami ir netgi privalo elgtis valstybiškai, pilietiškai ir informuoti apie pažeidimus teisėsaugos ir kitas institucijas“, – sakė T.Beržinskas.

„Tik tokių žmonių dėka mes galime išvalyti valstybę nuo korupcijos, nepotizmo ir panašių atvejų“, – pridūrė jis.

Be kitų dalykų, kontrolės institucijos nagrinės viešųjų pirkimų pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje, taip pat galimus viešųjų ir privačių interesų konfliktus ir neefektyvų valstybės turto naudojimą.

Tarnybinį patikrinimą inicijavo ir Kauno tardymo izoliatorių valdantis Kalėjimų departamentas. Tačiau apie pažeidimus izoliatoriuje viešai pranešusi jo darbuotoja abejoja, ar šis patikrinimas gali būti objektyvus, nes jos pateikti duomenys apie pažeidimus apima laikotarpį, kai izoliatoriui vadovavo šiuo metu Kalėjimų departamento direktorės pareigas užimanti Živilė Mikėnaitė.

Pati Ž.Mikėnaitė žada, kad patikrinimas bus atliktas objektyviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius