-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 19

S.Skvernelis sudarė darbo grupę dėl Astravo AE keliamos rizikos savivaldybėms

Premjeras Saulius Skvernelis sudarė darbo grupę, skirtą nagrinėti savivaldybėms kylančias grėsmes dėl pradedančios veikti Astravo atominės elektrinės.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip BNS nurodė Vyriausybės kanceliarija, praėjusią savaitę sudaryta darbo grupė nagrinės ir koordinuos savivaldybių pasirengimą galimoms nacionalinio saugumo grėsmėms, kylančioms dėl „nesaugios branduolinės energetikos plėtojimo šalia Lietuvos valstybės sienos“, taip pat galimais žalingais jų padariniais.

Darbo grupei pavesta išsiaiškinti, ar savivaldybės pasirengusios šioms grėsmėms, taip pat nustatyti kylančias problemas ir teikti pasiūlymus, kaip jas spręsti, institucijoms ir savivaldybėms, taip pat Vyriausybės kanceliarijai, iš įvairių institucijų sudarytai grėsmių prevencijos grupei.

Darbo grupei vadovauja vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius, taip pat joje yra kiti Vidaus reikalų, Sveikatos apsaugos ministerijų, Vyriausybės kanceliarijos atstovai. Savo atstovus čia delegavo ir Ekstremalių sveikatai situacijų, Radiacinės saugos, Nacionalinis visuomenės sveikatos centrai, ugniagesiai, savivaldybės ir kitos institucijos.

Baltarusija skelbia, kad Astravo atominėje elektrinėje elektros gamyba bus pradėta lapkričio 7-ąją – minint Spalio revoliucijos metines. Lietuva yra didžiausia elektrinės kritikė ir sako, kad ji statoma nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos reikalavimų. Baltarusija priekaištus atmeta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius