-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 15

S.Skvernelis „politiškai pasamprotaus“ apie tyrimą dėl greitųjų testų, o R.Karbauskiui viskas aišku

Seime į opozicijos klausimą dėl greitųjų koronaviruso testų pirkimo antradienį popiet atsakinėsiantis Saulius Skvernelis kartoja, kad visi padaryti sprendimai buvo reikalingi ir juos reikėjo daryti. Valdančios koalicijos lyderis Ramūnas Karbauskis pareiškė, kad ši byla – politinė. Seimo opozicijai tokia valdančiųjų pozicija dėl keliamų klausimų primena Pilėnų gynybą.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Visi sprendimai, kurie padaryti, buvo reikalingi, juos reikėjo daryti ir reikėjo daryti laikantis įstatymų, kas ir buvo padaryta“, – antradienį prieš Seimo plenarinį posėdį žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Paklaustas, ar jam, kaip ir R.Karbauskiui, atrodo, kad teisėsaugos vykdomas ikiteisminis tyrimas dėl greitųjų testų yra politinis, S.Skvernelis aiškino, jog apie tai kalbės atsakydamas į opozicijos klausimą.

Atsakydamas į klausimą, ar milijonai galėjo nusėsti užsienio sąskaitose, ofšoruose, premjeras aiškino, kad tokios informacijos neturi. Tyrimas esą vyksta visai kitomis kryptimis.

Kartu S.Skvernelis teigė sutinkantis su R.Karbauskiu, kad yra noras šią temą įvelti į rinkimų kampaniją. Esą teisėsauga turi neįsitraukti į politines kovas.

„O dėl tų visų galbūt pelno paskirstymo aplinkybių tai turėtų pasakyti būtent FNTT, kuri tą ir tiria. O aš galbūt pasamprotausiu politiškai 14 valandą Seimo tribūnoje“, – komentavo S.Skvernelis.

R.Karbauskiui viskas aišku

Komentuodamas S.Skverneliui pateiktus klausimus dėl Sveikatos apsaugos ministerijos, Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų darbo, R.Karbauskis aiškino, kad jie gerai atliko savo pareigas, priėmė sprendimus, kurių reikėjo.

„Mūsų analizė rodo, jos kažkodėl nepadarė teisėsaugos organai ir nepadarė tie, kurie bandė nagrinėti tuos klausimus, kad kai kurios valstybės tuo metu įsigijo tokius pat testus, tik neveikiančius. Mes įsigijome pigiau, bet veikiančius. Tai yra, aš manau, tai visiškai aiškiai parodo, kad nusikaltimo pagrindo tuose sprendimuose tikrai nėra“, – teigė jis.

R.Karbauskis mano, kad tai, kas vyksta, vyksta dėl artėjančių Seimo rinkimų. Jo nuomone, byla subliūkš, nes neturi „jokio faktinio pagrindo“.

„Šita byla yra politinė. Visiškai aišku“, – pareiškė jis.

Klausiamas, kas ją užsakė, R.Karbauskis sakė negalintis atsakyti į šį klausimą, nes nėra teisėsaugos institucija. Jis mano, kad būtų galima tirti, kas tai esą užsakė.

Kaip Pilėnų gynyba

Seimo opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis sakė, kad valdančiųjų pozicija dėl keliamų klausimų – kaip Pilėnų gynyba.

„Iki paskutinio testo ginsis tikriausiai. Bet, man atrodo, reikia labai aiškiai suprasti, koks yra klausimas“, – komentavo jis.

G.Landsbergio teigimu, klausimas yra vienas: kodėl reikėjo pirkti testus tris kartus brangiau nei, tarkime, įsigijo Krašto apsaugos ministerija.

„Tas klausimas egzistuoja, nuo jo pabėgti yra bemaž neįmanoma ir jis turės būti atsakytas vienaip ar kitaip. Kadangi FNTT atlieka savo tyrimą ir atsakinėja vieni pareigūnai, premjeras turi atsakyti kaip atsakomybę prisiimantis vyriausiasis tos Vyriausybės žmogus“, – sakė Seimo opozicijos lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius