-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 30

S.Skverneliui TS-LKD pavadinus „antivalstybine partija“, G.Landsbergis viliasi atsiprašymo

Sekmadienį portale tv3.lt paskelbtame interviu premjeras Saulius Skvernelis konservatorius – Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD) – pavadino „antivalstybine partija“. Po šių žodžių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis feisbuke rašė, kad taip S.Skvernelis įžeidė ne tik vieną ar kitą politiką, bet ir tuos, kurie už Lietuvą kovojo premjerui dar negimus.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Po to, kai S.Skvernelis buvo paklaustas, ar, jo manymu, po 2020 m. Seimo rinkimų valdančiąją koaliciją galėtų formuoti TS-LKD, jis atsakė, kad „konservatoriai rinkimų nelaimės, jei rinkėjai mąstys kritiškai“.

„Tai yra antivalstybinė partija, kuri skurdino žmones, niekada neįgyvendino, nepadarė nė vieno strateginio projekto Lietuvai reikalingo“, – portalui tv3.lt kalbėjo S.Skvernelis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Kas paskatino premjerą žengti tokį žingsnį – man sunku spėti. Galime politiškai vertinti tuos, kurie šiandien yra Seime. Ką jau ten, gali jie ir nepatikti, gali kviesti už juos nebalsuoti. Bet galėtų viena valstybės galvų nepamiršti, kad savo žodžiais pažemina ne tik jam nepatinkantį vieną ar kitą politiką, bet ir visus Tėvynės sąjungos narius: partizanus, tremtinius, politinius kalinius krikščionis demokratus, tautininkus, Nepriklausomybės akto signatarus, Konstitucijos autorius, valstybės vadovus, valstybės tarnautojus.

Visus tuos, kurie šiandien yra partijos nariai ir už Lietuvą kovojo dar tada, kai Premjeras nebuvo gimęs. Visus tuos, kurie Lietuvą kūrė, kai reikėjo ją išvaduoti iš sovietų gniaužtų. Ir tuos, kurie tiki, kad dėl Lietuvos negalima nuleisti rankų“, – dėstė G.Landsbergis ir, linkėdamas sveikatos ir ramybės, tikisi, kad „S.Skvernelis atras savyje drąsos atsiprašyti“.

Taip pat sureagavo ir TS-LKD frakcijos narys Seime Arvydas Anušauskas.

„Ar čia yra ką pridėti? Tikrai ne. Toks išpuikimas ir nesivaldymas, opozicijos niekinimas veda tik prie visiško politinio bankroto“ – feisbuke užsiminė A.Anušauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius