Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 08

S.Stoma: TPP nebėra

Po Tautos prisikėlimo partijos (TPP) skilimo, šio pavadinimo frakcijoje Seime likęs parlamentaras Saulius Stoma antradienį ryte pareiškė, kad partija nebeegzistuoja, o Seimo pirmininką Arūną Valinską išvadino „artistu“.
Saulius Stoma
Saulius Stoma / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Netrukus ne tik supuvusius (obuolius) rinksim, nukritusius iš posto, bet ir naujų užderės“, – taip žurnalistus su rudeniu pasveikino S.Stoma, užsimindamas apie artėjantį balsavimą parlamente dėl A.Valinsko.

Anot jo, apie TPP, kaip egzistuojančią partiją, kalbėti nebeverta. „TPP projektą laikas skelbti uždarytu. Tos partijos iš esmės nėra, aš ir pats esu atidavęs pareiškimą (dėl pasitraukimo)“, – pareiškė S.Stoma.

Šiuo metu jis yra didžiausia politinės sistemos problema, – apie A.Valinską kalbėjo S.Stoma.Parlamentaro nuomone, laikas, kai dar buvo įmanoma išlaikyti „gyvybingą ir funkcionuojančią“ partiją, jau praėjo.

Kaip pagrindinį TPP subyrėjimo kaltininką jis įvardino A.Valinską.

„Taip ir nesugebėjome iš grupelės draugų virsti plačia politine partija. Be to, tarp to būrelio draugų prasidėjo ginčai, kompromatai pilasi...“, – apgailestavo jis.

Seimo pirmininką jis vadino „labai geru artistu, mokančiu valdyti auditoriją, su didele praktika šioje srityje“.

„Reikėjo pasipriešinti vieno asmens diktatui“, – TPP skilimą aiškino S.Stoma.

Koalicijoje liktų

TPP ketina keisti pavadinimą į „Viena Lietuva“.

S.Stoma tikino, jog ši frakcija yra linkusi likti koalicijoje, net ir tuo atveju, jei joje liktų ir anksčiau nuo TPP frakcijos atskilę „valinskininkai“ – Ąžuolo frakcija.

Kaip kitą galimybę „išlikti politikoje“ S.Stoma įvardino išsilakstymą po kitų partijų frakcijas.

Šiandien „Viena Lietuva“ atstovai ketina susitikti su premjeru Andriumi Kubiliumi ir aptarti koalicijos ateities klausimus. „Vienintelė sąlyga – kad A.Valinskas būtų patrauktas“, – savo nuomonę dėstė S.Stoma.

Paklaustas, ar „Viena Lietuva“ norėtų postų ir kokių, S.Stoma pabrėžė, jog perskirstyti dabartinius postus yra būtina. „Esmė, kad postą užimantis žmogus ateitų į frakciją atsiskaityti, ko pas mus nebuvo... Ministrai atsiskaitydavo A.Valinskui, o frakcija nuo to proceso buvo izoliuota. Bent jau aš norėčiau, kad mes ne tiek turėtume žmones, bet kad būtų žmonės, kurie su mumis bendradarbiautų, mes juos kontroliuotume, žinotume, ar jie gerai, ar negerai dirba“, – aiškino S.Stoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius