Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 02

SADM siekia vaikus iškraustyti iš modernių globos namų Šakiuose

Šalia Šakių evangelikų liuteronų bažnyčios prieš trejus metus įkurti modernūs globos namai, kur gyvena pusšimtis vaikų, netrukus gali būti uždaryti, rašo „Lietuvos rytas“.
Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namuose
Asociatyvinė iliustracija: globos namai / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Keturi vienaaukščiai korpusai su saulės baterijomis ant stogų pastatyti už pusę milijono eurų, gautų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Globotiniai jaukiai įrengtuose nameliuose gyvena po aštuonis, o kambariuose – po du. Jie turi virtuvę, bendrą poilsio kambarį.

„Iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pradėjome gauti raštus, kad mums reikės išsikraustyti. Labai nustebome, nes prieš statant tarėmės su ministerija, kokie turėtų būti ateities namai, mūsų projektui buvo pritarta“, – sakė evangelikų liuteronų kunigas, Šakių vaikų globos namų direktorius Virginijus Kelertas.

Globos namų gautuose Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos raštuose nurodyta, kad iki 2018-ųjų sausio 1-osios turi būti pristatytas priemonių planas, kaip globotiniai bus iškraustomi iš namų. Įsakyme „Dėl socialinės globos normos aprašo“ nurodoma, kad be tėvų globos likę vaikai nuo 2020-ųjų galės socialinę globą gauti tik bendruomeniniuose namuose. Ministerijos teigimu, viename sklype negali gyventi šešios šeimynos. Vaikai turėtų būti iškraustyti į atskirus butus ar namus Šakiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius