Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 12 08

Sąjūdininkai piketavo prieš opozicijos populistus

„Opozicijos populizmas baisiau už kiaulių gripą“, „Biudžetas – skiepai nuo populizmo“ – tokius plakatus antradienį ryte netoli Seimo išskleidė Lietuvos jaunųjų konservatorių ir Lietuvos sąjūdžio piketuotojai.
Jaunųjų konservatorių ir sąjūdiečių piketas prieš „opozicijos populistus“.
Jaunųjų konservatorių ir sąjūdiečių piketas prieš „opozicijos populistus“. / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

Piketuotojai piktinosi opozicijoje esančių politikų nesupratingumu bei populizmo siekiu, ypač – didžiųjų opozicijos frakcijų lyderiais.

Keliolika įvairaus amžiaus – nuo jaunuolio iki pensininko – piketuotojų ramų mitingą surengė už Seimo automobilių stovėjimo aikštelės. Jie negailėjo kritikos opozicijoje esantiems politikams, kurie neva, užuot priėmę šaliai reikalingus sprendimus, užsiima populizmu.

Viename piketuotojų plakate buvo pavaizduoti keturi opozicijos parlamentarai, išrikiuoti pagal „ligos stadijas“ ir „papuošti“ kiaulių knyslėmis, ausimis ar net kanopomis.

Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr./Piketas vyko už kelių šimtų metrų nuo Seimo, automobilių parkavimo aikštelės pakraštyje.
Piketas vyko už kelių šimtų metrų nuo Seimo, automobilių aikštelės pakraštyje.

„Plakatai išreiškia čia dalyvaujančiųjų požiūrį į Seime esančias partijas. Opozicija daugiausia priešinasi biudžeto priėmimui. Kad ir koks jis būtų, geras ar blogas, jo reikia“, – žurnalistams kalbėjo akcijos dalyvis Juozas Garla.

Jo nuomone, didžiausias populistas Seime yra opozicijos lyderis „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis, esą „jo kalbos panašios į velnio pasiūlymus“. Būtent V.Mazuronis plakate pavaizduotas kaip sunkiausiai „populizmo kiaulių gripu“ sergantis parlamentaras – jam priaugintos ne tik kiaulės ausys, knyslė, bet ir kanopos bei prirašyta: „Niekas nebepadės.“

Tuo tarpu kitas piketo dalyvis Algis Urbonas teigė, jog plakate jam labiausiai trūksta socialdemokratės europarlamentarės Vilijos Blinkevičiūtės.

„Nežinau, kas kietesnis iš jų populistas, bet čia aiškiai trūksta Vilijos Blinkevičiūtės. Labai jos čia trūksta. „Sodros“ biudžeto problemos yra jos pagimdytos, iš to laiko ateina“, – 15min.lt sakė piketo dalyvis.

A.Urbonas teigė, jog siūlomas biudžeto projektas „nėra toks geras, nėra iš ko jam būti geram“, tačiau sunkmečiu kitaip būti ir negali, reikia visiems pasispausti.

„Aš suprantu, kad opozicijos toks darbas, bet reikia susitelkti ir padaryti valstybei gerą darbą, o biudžeto priėmimas yra labai svarbus dalykas. Iš opozicijos gi girdisi balsų, kad jis blogas ir kad geriau jokio nei toks. Tai yra visiška nesąmonė. Reikia, kad jis būtų priimtas“, – pabrėžė jis.

Seime šią savaitę svarstomas kitų metų biudžetas, kuriame numatoma mažinti pensijas ir kitas socialines išmokas.

Vėliau antradienį prie Seimo vyks Naujosios sąjungos piketas „Prieš pensijų mažinimą ir Tautos skurdinimą“. Dėl šio mitingo, į kurį gali susirinkti keli šimtai piketuotojų, antradienį buvo uždaryta automobilių parkavimo aikštelė prie Seimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius