Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 22

Sąjūdžio Vilniaus skyriaus taryba pageidauja „Lietuvos Sąjūdžio“ vardo stotelės sostinėje

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus taryba kreipėsi į Vilniaus merą, prašydama pakeisti visuomeninio transporto stotelės „Vaivorykštė“ pavadinimą ir suteikti jai „Lietuvos Sąjūdžio“ vardą.
Viešojo transporto stotelė
Viešojo transporto stotelė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Sąjūdžio įkvėpti 1991 metų sausio 13–ąją televizijos bokštą gynė daugybė žmonių, žuvo ir nukentėjo laisvės gynėjai. Jų garbei daugelis Karoliniškių mikrorajono gatvių pavadintos jų vardais, bet pagrindinio laisvės šauklio vardas iki šiol nepaminėtas“, – teigiama Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus tarybos kreipimesi į Vilniaus merą.

Laisvės prospekte esanti „Vaivorykštės“ stotelė buvo pavadinta taip pat, kaip ir anksčiau šalia jos buvusi parduotuvė, kurios šiuo metu nebėra.

„Parduotuvės nebėra, ją pakeitė „Rimi“ prekybos centras. Didelių problemų tai nesudarytų, nes stotelių pavadinimai (...) periodiškai keičiami“, – mano idėjos iniciatoriai.

Vilniaus savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus specialistas Kastytis Lubys BNS sakė, jog kreipimasis dėl „Lietuvos Sąjūdžio“ stotelės atsiradimo yra gautas, tačiau negalėjo tiksliai pasakyti, kada šis klausimas bus išspręstas.

„Mes esame gavę tą kreipimąsi, šiuo metu jis yra nagrinėjimo stadijoje. Pasiūlymas įdomus, jis nagrinėjamas, nebūtinai prisirišama prie nurodytos vietos, bet kažkoks sprendimas bus. Mes gana palankiai nusiteikę. Bus kuriama darbo grupė, supažindinami specialistai, bus parinkta vieta, yra įvairių komentarų“, – aiškino K.Lubys.

Pasak jo, šiuo metu savivaldybėje ruošiamas aprašas, kaip ir kokiu principu turėtų būti suteikiami transporto stotelių pavadinimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius