Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 24

Sakadolskis: LRT struktūra – sustabarėjusi ir impotentiška

Nepatenkintas padėtimi nacionaliniame transliuotojuje iš pareigų atsistatydina prezidento deleguotas tarybos narys Romas Sakadolskis.
Romas Sakadolskis
Romas Sakadolskis / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Šią žinią R.Sakadolskis pranešė prezidentei Daliai Grybauskaitei, su ja susitikęs penktadienį. Taip pat prezidentė domėjosi vidine LRT padėtimi, šio transliuotojo reikšme ir svarba šiuolaikinėje informacinėje aplinkoje.

D.Grybauskaitė per savo atstovą spaudai Liną Balsį žurnalistams perdavė apgailestaujanti dėl R.Sakadolskio atsistatydinimo.

Planavo jau seniai

Atsistatydinantis LRT tarybos narys žiniasklaidai teigė, kad ši mintis brendo jau kurį laiką – jis tiesiog laukęs, kol į prezidentūrą ateis nauja šeimininkė, kuri galėtų skirti naują žmogų, su kuriuo norėtų dirbti.

R.Sakadolskis teigė atsistatydinantis ne tik dėl kitų planų, bet ir dėl LRT trūkumų. Jam užkliuvo, kad LRT taryba savo darbą atlieka tik formaliai, o realiai jokios įtakos neturi.

„Struktūra yra sustabarėjusi ir impotentiška“, – taip apie LRT atsiliepė tarybą paliekantis R.Sakadolskis.

Pasak R.Sakadolskio, LRT laidose apstu trūkumų, jo netenkina jų kokybė. Esą nors tarybos funkcija yra tvirtinti programų tinklelį, dalis tarybos narių į šią pareigą žiūri pro pirštus ir viską atlieka per kelias minutes. Todėl praleidžiama ir nekokybiškų laidų.

Užkliuvo Miliūtė

„Yra sakoma, kad „Teisė žinoti“ yra R.Miliūtės teisė žinoti“, – ironizavo tarybą paliekantis narys. Esą Ritos Miliūtės dominavimas ir valdingumas laidoje nėra labai blogas bruožas – ji turinti savo vedimo stilių, bet taip kenčia informacinės laidos žanras.

Tačiau viena esminių problemų – finansavimo klausimas. Esą Seime nėra politinės valios abonentiniam mokesčiui įvesti, valstybės dotacijų neužtenka, o nacionalinio transliuotojo komercinimas nėra priimtinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius