Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 31

Šakių mokyklos direktorius už nepanaudotas atostogas sukaupė 77 tūkst. litų kompensaciją

Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos direktorius Rolandas Kučiauskas už nepanaudotas atostogas sukaupė 77 tūkst. litų kompensaciją.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jis visiškai atsisakė atostogų, rašo „Lietuvos rytas“.

Rajono taryba praėjusią savaitę apsisprendė nutraukti darbo sutartis su Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos direktoriumi R.Kučiausku bei Siesartėnų pagrindinės mokyklos direktoriumi Daliumi Jasevičiumi.

Pačiam R.Kučiauskui keista, kad išmoka gali kelti diskusijų: „Man nereikia jokių išeitinių kompensacijų. Aš noriu ir toliau dirbti tą patį darbą, kurį ir dirbau.“

Jiems bus išmokėta trijų mėnesių atlyginimo dydžio kompensaciją ir kompensacija už nepanaudotas atostogas. Tai vieninteliai mokyklų vadovai, kurie po reformos liks be darbo.

„Vienintelis žmogus gaus tokio dydžio išmoką ir lauks galimybės kur nors įsidarbinti“, – R.Kučiausko situaciją komentavo rajono meras Juozas Bertašius.

Pasak jo, tokia suma susidaro teisėtai, mat „Aukuro“ mokyklos direktorius turi nepanaudotų ketverių metų atostogų.

„Yra taip, kaip yra. Taip išėjo. Buvo daug darbo, reikėjo atostogų išleisti pavaduotojus, pirma – mokyklos renovavimas, tad ir susikaupė. O dabar reikia atiduoti tai, kas priklauso, viskas teisėta“, – aiškino Švietimo ir sporto skyriaus vedėja V.Pranckevičienė.

Pasak jos, tokie atvejai, kad susikauptų tiek atostogų, nedažni, bet jų būna. Vedėja teigė, kad šiemet dėl mokykloje vykdomų darbų neatostogauja dviejų mokyklų direktoriai.

Pačiam R.Kučiauskui keista, kad išmoka gali kelti diskusijų: „Man nereikia jokių išeitinių kompensacijų. Aš noriu ir toliau dirbti tą patį darbą, kurį ir dirbau.“

Jis aiškino, kad kuriant naują mokyklą, kasmet į ją investuojant, tvarkant ir žvelgiant kaip į savo namus atiduota daug laiko, jėgų, vasaros dienų: „Per 14 metų taip ir susidėliojo. Buvo pradžia, kūrėme, daug savęs atidavėme“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius