Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 03

Šąla ir keleiviai, ir vairuotojai

Atšalus orams kelionės Vilniaus visuomeniniu transportu tapo dar nepatrauklesnės. Temperatūrai lauke nukritus gerokai žemiau nulio, tiek senuose, tiek naujuose troleibusuose ir autobusuose tampa gerokai šalčiau. Autobusų ir troleibusų parkų vadovai nežada, kad visuomeniniame transporte bus bent kiek šilčiau.
Viešojo transporto vairuotojai skundžiasi, kad pertvarkytose jų kabinose atėjus žiemai tapo šalta, aprasoję langai nedžiūva, todėl blogėja matomumas.
Viešojo transporto vairuotojai skundžiasi, kad pertvarkytose jų kabinose atėjus žiemai tapo šalta, aprasoję langai nedžiūva, todėl blogėja matomumas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Troleibusai ir autobusai apšalusiais langais – kasdienis reiškinys Vilniaus gatvėse žiemą. Dauguma keleivių prie to jau įpratę, tačiau vairuotojai šiemet nepatenkinti, nes jų darbo vietose šią žiemą tapo šalčiau nei ankstesniais metais. Šių metų liepą pakeitus įlaipinimo į viešąjį transportą tvarką, kai keleiviai sulipti į troleibusus ir autobusus turi tik pro priekines, o išlipti pro visas kitas duris, teko perdaryti vairuotojų kabinas ir jos nebėra tokios sandarios, kokios būdavo iki šiol.

Nesandarios kabinos

„Kabinų perdarymas gerokai pablogino vairuotojų darbo sąlygas, tai akivaizdu. Gaminant troleibusus apskaičiuojama, kad ir į langus būtų tinkamai pučiamas oras, ir vairuotojams būtų patogu. Įvedus naują įlaipinimo tvarką sistema buvo sugriauta“, – piktinosi „Vilniaus troleibusų“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Danuta Iljina.

„Vilniaus troleibusų“ vadovas Vidmantas Striška sakė, kad žiemai šiemet pradėta ruoštis anksčiau, nelaukiant pirmųjų šalčių ir sniego, todėl ši savaitė nei vairuotojams, nei keleiviams netapo išbandymu. „Darbuotojai buvo „paskatinti“ įspėjimais, todėl iš anksto pradėjo ruošti. Palyginti su pernykštės žiemos pradžia, šiemet buvome pasiruošę kur kas geriau“, – tikino jis.

Anot V.Striškos, vairuotojai neturėtų skųstis ir dėl šalčio. „Pastatėme papildomų krosnelių, dabar vairuotojams tikrai šilta“, – teigė „Vilniaus troleibusų“ vadovas.

Profesinių sąjungų atstovė D.Iljina pripažino, kad buvo imtasi priemonių, kad troleibusų vairuotojai nešaltų: kabinos rekonstruojamos, nupirkta papildomų krosnelių, tačiau tai esą nepadeda.

Autobusuose sandarintos dar ne visos vairuotojų kabinos, todėl kai kuriems vairuotojams tenka šalti. „Tvarkome 100 autobusų, iš 85 jau sutvarkėme. Bet, kaip ir keleiviams, taip ir vairuotojams – žiema yra žiema, visiems šalta. Žinoma, keleiviai važiuoja tik kelias minutes ar pusvalandį, o vairuotojams tenka dirbti visą dieną. Vis dėlto papildomų krosnelių nestatėme, nes turėtų užtekti tų, kurios autobusuose jau yra“, – sakė „Vilniaus autobusų“ eksploatacijos direktorius Rimantas Markauskas.

Gatvėse viešasis transportas nestringa

Sniegas kol kas didelių problemų troleibusams ir autobusams nepridarė. Abiejų įmonių atstovai tvirtino neturį priekaištų gatves tvarkantiems kelininkams.

„Troleibusas yra didelė ir sunki transporto priemonė, todėl šiemet gatvėse didelių problemų dar neturėjome“, – aiškino V.Striška.

R.Markauskas sakė, kad situacija panaši kaip kasmet – pirmieji šalčiai šiek tiek sutrikdė darbą. „Šąla oro sistemos autobusuose. Kaip ir žmonės, autobusai turi priprasti prie šalčių, nes rudenį prisikaupė drėgmės, susidarė kondensatas ir jis dabar šąla. Bet parke turime 370 autobusų, o į gatves kasdien išvažiuoja tik 260, tad nebuvo taip, kad autobusų pritrūktų ir dėl to sutriktų susisiekimas mieste“, – aiškino R.Markauskas.

Tiesa, „Vilniaus autobusų“ atstovas pripažino, kad žiemą autobusus remontuoti tenka dažniau, tačiau bent kol kas viešojo transporto eismui tai netrukdo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius