-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 04

Salamakino galvos skausmas – kanceliarinės išlaidos

Etikos sargai šiandien svarstė, kaip Seimo nariai gali leisti kanceliarinėms išlaidoms skirtas lėšas. Padiskutavę, ar galima už tuos pinigus pirkti indus, nuomoti kompiuterius, mokėti išperkamosios nuomos mokestį už automobilius, etikos sargai taip nieko ir nenusprendė.
Algimantas Salamakinas
Algimantas Salamakinas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Seimūnai parlamentinei veiklai kas mėnesį gauna beveik 4 tūkst. litų, tačiau Seimo Finansų departamentui turi pateikti kvitus, kur juos išleido. Kontroliuoti, kad lėšos būtų naudojamos tik pagal paskirtį, patikėta etikos sargams. Nors komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas sakė jau  turįs faktų, kai lėšos buvo išleistos ne parlamentinei veiklai, jokios pavardės posėdyje minimos nebuvo.

Rebusas: kas kontroliuos?

Komisija tarėsi, ką galima priskirti parlamentinei veiklai, taip pat aptarė atsiskaitymo tvarką. Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narys Vytautas Kurpuvesas siūlė, kad tai, kur suplauks visos ataskaitos, kontroliuotų Seimo Finansų departamentas.

Kitas tos pačios frakcijos atstovas Mantas Varaška kalbėjo, jog Seimo nariai patys turi save kontroliuoti. Vida Marija Čigriejienė piktinosi, kad   įsipylusi į automobilio baką degalų ir degalinėje paprašiusi kvito turi nurodyti asmens kodą.

„Padiskutavom, ir užteks“

Diskusijas nutraukė liberalcentristas Vytautas Bogušis: „Mes čia labai įdomiai padiskutavom, tad siūlau tą klausimą taip ir baigti.“ Komisija entuziastingai pritarė – panašu, kad niekas nenori nei savo kolegų išlaidų tikrinti, nei pats būti tikrinamas. Joks sprendimo projektas parengtas nebuvo, tad klausimas atidėtas geresniems laikams.

Po posėdžio A.Salamakinas teigė, jog Finansų departamento tarnautojai  parlamentarų lėšų naudojimo tikrai nekontroliuos, tad tai vis tiek turės daryti etikos sargai. A.Salamakinas jau turi faktų, kai pinigai neva buvo išleisti užsienio svečių maitinimui, patalpų nuomai ir t. t. Esą toks lėšų naudojimas kelia abejonių.

Tačiau konkrečius asmenis įvardyti A.Salamakinas atsisakė. Anot jo, kiekvienas abejotinas atvejis bus svarstomas atskirai ir, paaiškėjus pažeidimų, lėšas teks grąžinti, o parlamentaras išlaidas turės padengti iš savo kišenės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius