TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Šalčininkų ir Visagino savivaldybėse prezidento rinkimus laimėjo E.Vaitkus

Lietuvos prezidento rinkimuose į šalies vadovus kandidatavęs medikas Eduardas Vaitkus surinko daugumą balsų Šalčininkų ir Visagino apylinkėse.
Eduardas Vaitkus, Mažvydas Misiūnas
Eduardas Vaitkus

Anot kandidato, šiuose regionuose jis dalyvavo pasitelkęs reklamą rusų kalba.

„Rusų kalba papildomai atspausdinau, berods, 17 tūkst. (agitacinio leidinio – BNS), 10 tūkst. buvo išdalyta Visagine, 5 tūkst. – Šalčininkų rajone. Man atrodo, ir dar Naujoje Vilnioje“, – sekmadienį žurnalistams savo populiarumą rusakalbėse savivaldybėse aiškino E.Vaitkus.

Anot jo, tuo metu agitacinė medžiaga lietuvių kalba galėjo likti neišdalyta.

„Kur kiek ko klausi, formaliai neva išdalijo, bet ko paklausi, tas negavo. Kaip pavyzdys, Kaune 100 tūkst. turėjo būti išdalyta, retas kas, ko paklausi, kas gavo“, – aiškino E.Vaitkus.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Šalčininkų rajone šis kandidatas surinko beveik 40 proc. balsų, Visagine – beveik 38 procentus.

E.Vaitkus tvirtino prezidento rinkimais politinės karjeros neplanuojantis baigti. Jis pranešė kandidatuosiantis į Seimą su nauja partija, pavadinta „Nauja politinė jėga“.

„Aš planuoju nenutraukti politinės veiklos. (...) Mano išsireiškimas yra toks – nauja politinė jėga privalo atsirasti iš eilinių žmonių Lietuvoje“, – teigė jis.

Medikas pridūrė, kad naujajai partijai gali būti neleista dalyvauti rinkimuose, tačiau jis planuoja imtis tam tikrų veiksmų, kurie leistų nepaisyti nustatytų taisyklių.

Rinkimų kodeksas numato, kad kandidatus į Seimo narius gali kelti politinė partija, įregistruota įstatymo nustatyta tvarka ne vėliau kaip likus 180 dienų iki rinkimų dienos. Šis terminas suėjo balandžio 10 dieną.

„Mes šitą terminą jau esame praleidę. Yra mechanizmas, ką galime padaryti legaliai ir teisėtai, bet nesakysiu aš čia detalių ir niuansų, nesakysiu sąmoningai ir specialiai“, – sekmadienį žurnalistams sakė E.Vaitkus.

Suskaičiavus beveik pusę prezidento rinkimuose dalyvavusiųjų balsus, E.Vaitkus sulaukė 7,8 proc. palaikymo ir užima penktą vietą iš aštuonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius