Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 06 /15:10

Šalčininkų rajone pusšimtis gyventojų vietoj baudų gavo trispalves

Šalčininkų rajone policijos pareigūnai, Lietuvos valstybės vėliavų neišsikėlusiems gyventojams, įteikė trispalves. Policijos departamentas pranešė, kad tokių gyventojų iš viso buvo 50.
Trispalvė
Trispalvė / Tomo Urbelionio nuotr. / BFL

Pareigūnai patikrinimą atliko Šalčininkuose, Eišiškėse, Jašiūnuose ir Dieveniškėse – čia buvo iškelta vos kelios trispalvės.

„Vėliavos kėlimas yra skatintina ir ugdytina žmonių pilietiškumo išraiška bei moralinė pareiga, todėl, minint ilgaamžes valstybingumo tradicijas, raginame gyventojus šventinę dieną nepamiršti iškelti trispalves“, – pranešime sakė Šalčininkų rajono policijos komisariato viršininkas Sigitas Urbonas.

Šia netradicine forma norime parodyti, kad mums svarbus valstybingumas ir nepriklausomybė, tikimės, kad per kitas mūsų šaliai svarbias valstybines šventes gyventojai nepamirš išsikelti jiems padovanotų Lietuvos valstybės vėliavų, – sakė S.Urbonas.

Pasak pranešimo, gyventojai, kuriems buvo padovanotos trispalvės, buvo maloniai nustebinti ir žadėjo nepraleisti svarbiausių šalies švenčių.

„Šia netradicine forma norime parodyti, kad mums svarbus valstybingumas ir nepriklausomybė, tikimės, kad per kitas mūsų šaliai svarbias valstybines šventes gyventojai nepamirš išsikelti jiems padovanotų Lietuvos valstybės vėliavų“, – sakė S.Urbonas.

Įstatymai numato, kad valstybės švenčių dienomis Lietuvos valstybės vėliava keliama ant valstybės ir savivaldybių institucijų bei įmonių ir gyvenamųjų namų.

1253 metų liepos 6-ąją dieną buvo karūnuotas Lietuvos karalius Mindaugas. 1990 metais Mindaugo karūnavimo diena buvo paskelbta Valstybės švente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius