Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 04

Šalčio grimasos: šimtai Kauno centre gyvenančių gyventojų liko be vandens

Antrą savaitę šalį stingdantis šaltis sukelia vis daugiau nepatogumų gyventojams. Šimtai Kauno centre gyvenančių žmonių skundžiasi nebeturintys vandens. Kai kuriems jų bejėgės pagelbėti ir avarinės tarnybos.
Vandentiekis
Vandentiekis / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Centre esančius namus administruojančios bendrovės „Žaidas“ atstovų teigimu, pastarosiomis dienomis gauta apie pusšimtį pranešimų apie dingusį vandenį. Dažniausia priežastis – užšalę vamzdžiai. Jei tokie šalčiai laikysis ir toliau, pranešimų nemažės.

„Dauguma namų centre, Senamiestyje – senos statybos. Vamzdžiai neapšiltinti, išvedžioti lauke, todėl, paspaudus šaltukui, jie paprasčiausiai užšąla. Jei yra priėjimas, galime bandyti juos atšildyti, jei jo nėra – ir mes bejėgiai. Belieka ardyti sienas, kad galima būtų prieiti prie vamzdžių, tačiau tam reikia ir kaimynų sutikimo“, – aiškina specialistai.

Meistrų laukė parą

Meistrų brigados sustiprintomis pajėgomis dirba ištisą parą, tačiau vis tiek nespėja greitai reaguoti į įvykius. Gedimino gatvėje esančio nedidelio daugiabučio gyventojai pasakojo penktadienį anksti ryte pastebėję, kad nebėga karštas vanduo. Apie tai pranešė budinčiai avarinei tarnybai, tačiau jų tą dieną nesulaukė. Šeštadienio rytą dingo ir šaltas vanduo.

„Pagaliau sulaukus meistrų paaiškėjo, kad jie nelabai gali kuo padėti. Mat vandentiekis išvestas per neapšiltintą vėdinimo angą, t.y., iš esmės vamzdžiai yra lauke.  Džiovintuvu bandė juos atšildyti, tačiau tai nedavė jokio rezultato. Vienintelė išeitis – ardyti sieną, kad būtų įmanoma prieiti prie vamzdžio. Kaimynai vandenį turi, o iki mūsų buto, esančio viršutiniame aukšte, jis jau neatbėga“, – nelinksmai kalbėjo nuomojamame bute gyvenantis kaunietis.

Jam teks laukti, kol orai atšils, o kartu su jais – ir vamzdžiai. „Jei meistrai būtų atvykę para anksčiau, galbūt dar turėtume bent šaltą vandenį. Nes, jų teigimu, reikia nuolat leisti nedidelę srovelę vandens, kad vyktų cirkuliacija, tuomet vanduo neužšaltų“, – skėstelėjo rankomis vyriškis.

Avarinių tarnybų telefonai

Pastebėjus inžinerinių tinklų avariją apie ją pranešti galite šiais numeriais:

„Kauno vandenų“ lauko vandentiekio tinklų avarinė tarnyba – 31 35 92;
„Kauno vandenų“ nuotekų tinklų avarinė tarnyba – 31 28 76;
„Kauno energijos“ avarinė tarnyba, dispečerinė – 30 58 00;
„Lesto“ elektros tinklų lauko, išorės avarinė, dispečerinė tarnyba – 1802;
„Lietuvos dujų“ avarinė tarnyba – 04 – „TEO LT„ tinkle, 1804 – „Bitės“ tinkle, 40 12 04 – iš visų tinklų;
UAB „Žaidas“ – 8 700 55 966;
AB „City Service“ – 8 700 55 966;
UAB „Būsto valda“ – 8 700 55 966;
UAB „Būsto valda“ – 8 613 98 758;
UAB „Pastatų priežiūros paslaugos“ – 33 22 50;
UAB „Namų priežiūros centras“ – 8 700 55 966.

Kauno miesto daugiabučius namus ir kitus pastatus, šildymo ir karšto vandens sistemas prižiūrinčių įmonių avarinių tarnybų telefonai veikia visą parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius