-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 03

Šalia Nacionalinės galerijos Vilniuje planuojama statyti Modernaus meno centrą

Vilniuje dešiniajame Neries krante, šalia Nacionalinės dailės galerijos, planuojama statyti Modernaus meno centrą. Jam eksponatus ketina dovanoti verslininkai Viktoras ir Danguolė Butkai.
Žinomas verslininkas, meno mecentas ir kolekcininkas Viktoras Butkus ketina Vilniui padovanoti modernaus meno muziejų.
Žinomas verslininkas, meno mecentas ir kolekcininkas Viktoras Butkus ketina Vilniui padovanoti modernaus meno muziejų. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kolekcija turėtų pristatyti lietuvių modernųjį meną nuo 1960-ųjų ir eksponuoti kūrinius, kurie, anot meno ekspertų, yra verti žiūrovo, tačiau ilgą laiką buvo neprieinami, pranešė Lietuvos radijas.

„Kolekcija unikali tuo, kad ja mums pavyksta pašalinti didžiausias mūsų kultūroje susidariusias spragas. Sovietmečiu muziejai komplektavo darbus be aiškaus plano. Dalis labai gerų darbų dėl cenzūros, įvairių kompromisų tiesiog negalėjo tuo metu patekti į oficialias kolekcijas, o po nepriklausomybės ta spraga buvo neužpildyta“, – teigė kolekciją sudaryti padėjusi dailėtyrininkė profesorė Raminta Jurėnaitė.

Čia būtų eksponuojami dailės, skulptūros, video meno kūriniai.

Anot Architektų sąjungos pirmininko Tado Balčiūno, dėl sklypo, kuriame būtų statomas Modernaus meno centras, kainos sutarta, šiuo metu vyksta centro architektūros idėjų konkursas. Iš daugiau nei 60 pateiktų projektų į finalą atrinkti šeši.

Nacionalinės dailės galerijos vadovė Jolita Jablonskienė, vertindama galimą kaimyną, teigė, kad ir meno pasaulyje egzistuoja konkurencija, todėl sakė tai būsiant iššūkiu galerijai.

Meno visuomenė viliasi, kad dešinys Neries krantas Vilniuje taps meno krantine.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius