Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 05

Šalia naujų daugiabučių Vilniuje – nelegaliai tveriamas valstybinis miškas

Naujų daugiabučių Burbiškių gatvėje kaimynai nepatenkinti – kažkas nori užtverti dalį valstybinio miško.Anksčiau tas pats miškas kentėjo dėl noro čia įrengti slidinėjimo trasas, o dabar norima tvorą pastatyti. Vilniaus savivaldybė tikina įspėjusi bendrovę „Piliuona“, kad teritorijos sutvarkymo projekte miško žemės tvėrimas nenumatytas.
Burbiškių gatvėje tveriamas miškas
Burbiškių gatvėje tveriamas miškas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Rašau, norėdamas pranešti apie Vilniuje, Burbiškių gatvėje, šalia naujų daugiabučių namų kvartalo „Venecija“ nelegaliai tveriamą mišką. Teritorija priklauso Vilniaus savivaldybei, jokie leidimai miško tvėrimo darbams išduoti nebuvo, todėl mišku naudotis turi būti suteikta galimybė visiems, o ne tik šalia esančių daugiabučių savininkams, kuriems miškas nepriklauso“, – tokį skundą 15min.lt redakcijai atsiuntė vilnietis.

Norėjo įrengti slidinėjimo trasas

Vyro tikinimu, dėl šio miško aplinkiniams gyventojams tenka kovoti jau ne pirmą kartą. Pernai rudenį ir šią žiemą gyventojai gynė kertamus ąžuolus, kurie neva trukdė naujai suplanuotoms slidinėjimo trasoms. Jas čia norėjo įrengti kažkokie verslininkai, sulaukę Vilniaus savivaldybės paramos.

Tik po ilgų derybų ir ginčų nuspręsta, kad teritorijoje esantis draustinis privalo išlikti ir slidinėjimo trasų bent kol kas čia nebus.

Šįkart dalį valstybinio miško norima aptverti. Tiesa, ta teritorija yra gražiai sutvarkyta ir kiek skiriasi nuo toliau esančio miško.

Tvora – nelegali

Vilniaus savivaldybės teigimu, šioje vietoje įbetonuoti stulpeliai planuojamai tverti tvorai prie daugiabučių namų valdos Burbiškių g. 36. Jie stovi jau ant valstybinės miško žemės.

„Šiai teritorijai UAB „Piliuona“ užsakymu parengtas teritorijos šalia daugiabučių namų, esančių Burbiškių g. 36, Vilniaus m., sutvarkymo projektas, kuriame valstybinėje miško žemėje tvoros tvėrimas nenumatytas. UAB „Piliuona“ jau įspėta žodžiu, kad valstybinės miško žemės teritorijoje jokių tvorų tvėrimas negalimas“, – teigiama Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus parengtame atsakyme.

Artimiausiu metu „Piliuona“ turėtų sulaukti ir rašto, kuriame bus reikalaujama skubiai išmontuoti valstybinės miško žemės teritorijoje įbetonuotus metalinius stulpelius.

Kodėl bendrovė nusprendė užsitverti dalį valstybinio miško, sužinoti nepavyko. UAB „Piliuona“ internete nurodomu telefonu niekas neatsiliepia.

Su bendrove susiję gyvenamųjų namų kvartalo „Burbiškių kalva“ projekto vykdytojai pažadėjo susisiekti ir pakomentuoti situaciją, tačiau to nepadarė ir taip pat netrukustelefonu tapo nepasiekiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius