Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 26

Šalies policijos pareigūnams – didesni atlyginimai ir kokybiškas aprūpinimas

Po gegužės 10 dieną Policijos tarybos priimtų sprendimų, nuo šių metų liepos 1 dienos šalies policijos pareigūnams didės atlyginimai, praneša Policijos departamentas.
Sekmadienio ryto kelių policijos reidas Žvalgų gatvėje
Policija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip nurodoma pranešime, pareigūnams atlyginimai didės ne mažiau kaip 100 eurų. Tai reiškia, kad pirminės grandies pareigūnai po mokesčių nuo liepos uždirbs 700 eurų, vidurinės grandies – ne mažiau 850 eurų, aukštesniosios grandies pareigūnams atlyginimas žadamas kelti iki 1000 eurų.

Užtikrinant pareigūnų saugumą iki 2017 metų pabaigos numatyta visus reaguojančius pareigūnus aprūpinti lengvomis liemenėmis, kurios bus sertifikuotos saugoti nuo pistoleto kulkos ir nuo dūrio. Pakoregavus teisės aktus šias liemenes gavę pareigūnai jas dėvės privalomai. Artimiausiu metu bus skelbiamas tarptautinis konkursas naujai tarnybinei uniformai įsigyti, kuria visus pareigūnus tikimasi aprūpinti 2018 metais.

Dar šiais metais policija planuoja įsigyti automobilių, kurie bus pritaikyti reagavimo, asmenų konvojavimo ir ekspertų funkcijoms vykdyti.

Pažymėtina, kad iš beveik 2000 policijos įstaigose esančių automobilių nemaža dalis yra pasenę, o apie 10 proc. automobilių yra netinkami eksploatuoti. Tad siekiant užtikrinti policijos pareigūnų saugumą, kokybiškų funkcijų atlikimą ir gyventojų lūkesčius atitinkančios paslaugos teikimą būtina atnaujinti turimą automobilių parką su visa reikiama įranga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius