Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 06

Šalies politikai – įvairių renginių globėjai

Šalies politikai vis dažniau renkasi švenčių ir vasaros festivalių globėjų titulus. Politologai tokius veiksmus sieja su artėjančiais Seimo rinkimais, rašo „Lietuvos žinios“.
Kazimira Prunskienė
Kazimira Prunskienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Partijų atstovai vienbalsiai tvirtina tokiu būdu populiarumo nesiekiantys, o kultūrinius renginius remiantys vien iš geros valios.

Šį savaitgalį Palangoje vykstantį estrados šlagerių festivalį „Palanga 2011“ šįmet apsiėmė globoti neparlamentinės Lietuvos liaudies partijos (LLP) lyderė, ekspremjerė Kazimiera Danutė Prunskienė. Politikė tvirtino, kad globėjiškos misijos ėmėsi vos prieš kelis mėnesius, pakviesta šventės organizatorių.

„Nesu iš magnatų ar oligarchų, kad galėčiau materialiai remti festivalius. Todėl daugiausia rūpinausi šventės rėmėjų paieška“, – atviravo K.Prunskienė.

Artimus draugiškus santykius su Rytų kaimynėmis palaikanti politikė finansinės paramos festivaliui pritraukė iš Kaliningrado srities gubernatoriaus administracijos ir kaimynės Baltarusijos kultūros ministerijos. K.Prunskienės kvietimu į šventę žada atvykti ir aukštų dviejų gretimų šalių politikų. Politikė tikino politinės reklamos sau šiame festivalyje nesiekianti.

Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius globojo praėjusį savaitgalį Palangoje vykusį vaikų ir jaunimo populiariosios muzikos festivalį „Laumės juosta“. Ilgametis šio festivalio globėjas buvo pernai Anapilin išėjęs parlamentaras, socialdemokratas Algis Rimas.

„Su juo buvome geri draugai. Todėl renginio organizatorė Laima Lapkauskaitė mane paprašė būti šios šventės globėju“, – pasakojo A.Butkevičius.

Šį sekmadienį socialdemokratas kuruos ir Vilkaviškio rajone organizuojamą šventę „Vištyčio vasara“. Parlamentaras kasmet tituluojamas šio renginio globėju.

Švenčių globėjų titulais jau buvo pasipuošę ir daugiau krašto politikų.

Parlamentaras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Arimantas Dumčius birželį savo vienmandatėje apygardoje Eiguliuose, Kaune, žmones sukvietė į Joninių šventę.

„Darbietis“ Saulius Bucevičius vidurvasarį „globojo“ Žagarės vyšnių festivalį. Socialdemokratas Albinas Mitrulevičius gegužę tapo tarptautinės Šeimų dienos globėju Lūginėje, Marijampolės rajone.

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis jau antrus metus Šiaulių rajone organizuoja festivalį visai šeimai „Naisių vasara“. Jis – šio festivalio sumanytojas ir mecenatas, o renginio globėja – LVLS narė parlamentarė Rima Baškienė.

Buvęs Seimo narys, dabar Klaipėdos miesto meras liberalas Vytautas Grubliauskas – ilgametis džiazo festivalių iniciatorius ir rengėjas. Būdamas parlamentaras jis globojo populiarų Klaipėdos Pilies džiazo festivalį.

Politologas Lauras Bielinis politikų vis aktyviau pasireiškiantį globėjiškumą įvardija kaip politinę reklamą prieš kitąmet vyksiančius Seimo rinkimus.

„Tai yra pirmieji bandymai eksponuoti savo veidą, savo vardą, savo politinės partijos logotipus“, – tvirtino politologas.

Pasak L.Bielinio, politikai netampa bet kokių švenčių ar renginių globėjais, dažnai jie pasirenka tuos kultūrinius renginius, kurie atitinka jų pačių estetinį supratimą.

Politologo Tomo Janeliūno teigimu, politikų viešumas renginių metu – bendra politinio proceso dalis.

„Viena priežasčių, kodėl politikai linksta tapti įvairių renginių globėjais ar rėmėjais, – noras parodyti savo veidą ir vardą viešojoje erdvėje. Tai nieko nauja, taip būdavo ir prieš ankstesnius rinkimus“, – tvirtino T.Janeliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius