-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 16

Šalies vadovai iš Vasario 16-osios ragina semtis tvirtybės ir vienybės

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sveikindama žmones su Lietuvos valstybės atkūrimo diena iš šios datos siūlo semtis tvirtybės kuriant šalies dabartį ir ateitį, premjeras Andrius Kubilius šią istorinę patirtį sako ne vienai kartai tapus telkiančia jungtimi ir niekada nesibaigiančia laisvės kova.
Dalia Grybauskaitė ir Andrius Kubilius
Dalia Grybauskaitė ir Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Lietuvos žmones paragino iškelti vėliavas, pabrėždama, kad tai esanti ne tik pareiga, bet ir pasididžiavimo savo šalimi, patriotizmo ir pilietiškumo ženklas.

„Trispalvė vėliava yra lietuvių stiprybės ir vienybės simbolis“, – pabrėžia šalies vadovė.

Seimo pirmininkė I.Degutienė savo sveikinime sako, jog Vasario 16-oji yra ypatinga diena, suvienijusi tautą tautinio atgimimo metais.

„Ši data iki šiol lieka gyva ne tik tautos istorinėje atmintyje, bet ir žmonių mintyse, jausmuose, širdyse. Tikriausiai todėl, kad per visas XX amžiaus pervartas ir okupacijas, juo labiau tautinio atgimimo metais ji budėjo mumyse kaip jėga, vienijanti tautą, palaikanti jos dvasią, neleidžianti išduoti tiesos ir Dievo, neleidžianti išduoti savęs“, – sako I.Degutienė.

Seimo pirmininkės žodžiais, ta jėga gyva ir šiandien, sakanti, kad tauta pajėgi atlaikyti sunkumus, susitvarkyti su problemomis, susikurti dabartį ir ateitį.

„Esame tauta ir esame žmonės, pajėgūs čia ir dabar kurti savąją Lietuvą – šviesesnę, teisingesnę, viltingesnę“, – teigė parlamento pirmininkė.

Esame tauta ir esame žmonės, pajėgūs čia ir dabar kurti savąją Lietuvą – šviesesnę, teisingesnę, viltingesnę.

Premjeras savo ruožtu sako, kad šiuo metu Lietuvai ir vėl itin reikia stiprybės, kylančios iš tiesos ir šviesos, o Vasario 16-osios istorinė patirtis ne vienai kartai tapo tautą telkiančia jungtimi, įpareigojančia programa ir niekada nesibaigiančia laisvės kova.

„Turime pripažinti, kad sunkiai, bet Lietuvos valstybė atsigauna, valosi ir stiprėja. Vasario 16-oji yra tinkama diena dar kartą patvirtinti mūsų kursą į valstybės apsivalymą ir stiprėjimą. Esu tikras, kad mūsų kelią laimintų Nepriklausomybės Akto signatarai“, – teigiama premjero sveikinime.

Jis žada daryti viską, kad Lietuva stiprėtų, joje būtų daugiau teisingumo ir pagarbos, o Lietuvos žmonėms ji būtų brangi ir sava tėvynė.

Lietuva ketvirtadienį mini Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

1918 metų vasario 16 dieną Jono Basanavičiaus vadovaujama Lietuvos Taryba paskelbė atstatanti nepriklausomą, demokratiniais pagrindais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius