-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 23

Šalies vadovai pareiškė užuojautą dėl Danielos Lozoraitis mirties

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį pareiškė užuojautą dėl žymaus diplomato Stasio Lozoraičio našlės Danielos Lozoraitis mirties.

„Mane labai nuliūdino žinia, kad netekome Danielos Lozoraitis. Danielos meilė ir dėmesys Lietuvai ir jos žmonių rūpesčiams visada jaudino ir ilgai išliks mūsų atmintyje“, – rašoma prezidentės D.Grybauskaitės užuojautoje D.Lozoraitis artimiesiems ir draugams.

„Lietuva neteko ištikimos bičiulės, aktyvios mūsų laisvės bylos dalyvės, iškilaus diplomato Stasio Lozoraičio jaunesniojo našlės Danielos Lozoraitis. Kiekvienas, kam teko bendrauti su velione, buvo šildomas jos itin žmogiškos dvasios ir žavėjosi jos drąsa kalbėti tiesą, jos nenuilstama energija“, – savo užuojautos laiške rašo I.Degutienė.

Seimo pirmininkės užuojautoje pažymima, jog ir po S.Lozoraičio mirties velionio našlė aktyviai dirbo Lietuvai ir jos istorijai, tvarkė išeivijos dokumentus, diplomatijos archyvą, rūpinosi jo perdavimu Lietuvai. „Tai buvo išskirtinis gyvenimas, išskirtinis likimas, išskirtinis pasišventimas tautai, juolab ne gimtajai, tačiau visa širdimi pamiltai lietuvių tautai“, – sako parlamento vadovė.

„Netekome žinomos Lietuvos talkininkės ir patriotės, šviesios atminties Lietuvos Vilties prezidento Stasio Lozoraičio ištikimos žmonos ir bendražygės Danielos. Reiškiu gilią užuojautą velionės D.Lozoraitienės artimiesiems. Tikiu, kad šviesus atminimas ir neeilinė jos asmenybės šviesa šildys ir teiks stiprybės bei išminties visiems pažinojusiems ir gerbusiems šią neeilinę moterį tiek jos gimtinėje Italijoje, tiek ir Lietuvoje“, – rašoma premjero užuojautos laiške.

S.Lozoraičio našlės D.Lozoraitis laidotuvės vyks penktadienį Romoje.

Stasys Lozoraitis (jaunesnysis) sovietmečiu dirbo išlaikytoje nepriklausomos Lietuvos diplomatinėje pasiuntinybėje prie Šv. Sosto, vėliau – Lietuvos pasiuntinybėje Vašingtone. Atkūrus nepriklausomybę 1993 metais S.Lozoraitis kandidatavo Lietuvos prezidento rinkimuose. Nuo vėžio diplomatas mirė 1994 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius