-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 17 /08:49

Šalies vadovai pasveikino Airiją Šv. Patriko dienos proga

Prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir premjerė Ingrida Šimonytė Šv. Patriko dienos proga pasveikino Airiją.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Sveikinime Airijos prezidentui Michaeliui D. Higginsui G. Nausėda pabrėžė, kad Airijos-Lietuvos-Graikijos pirmininkavimas Europos Sąjungai (ES) bus svarbus ES plėtros kontekste.

„Šiemet švenčiame Lietuvai svarbią sukaktį – įstojimo į ES dvidešimtmetį. Labai džiugu, kad Airija, tuo metu pirmininkavusi ES Tarybai, tapo reikšminga šio įvykio liudininke. Todėl artėjantis Airijos-Lietuvos-Graikijos trio pirmininkavimas ES bus ne tik simboliškas, bet ir labai svarbus šiandieniniame ES plėtros kontekste. Tvirtai tikiu, kad dirbdami kartu dėsime visas reikalingas pastangas siekiant Ukrainos, Moldovos ir kitų šalių kandidačių narystės Europos Sąjungoje“, – teigiama Lietuvos vadovo sveikinime.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Gitantas Nausėda
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Gitantas Nausėda

G. Nausėdos teigimu, Airijos sprendimas niekada nepripažinti Lietuvos okupacijos ir aneksijos yra puikus abiejų valstybių bendrystės ir vertybinės laikysenos pavyzdys.

„Neginčijamo vertybinio tvirtumo būtinybė akivaizdi ir šiandien. Rusijai jau daugiau nei du metus tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, negalime pailsti teikdami visokeriopą būtiną paramą Ukrainai iki pat jos pergalės“, – pabrėžė šalies vadovas.

G. Nausėda pasidžiaugė, jog Lietuva ir Airija sėkmingai bendradarbiauja kultūros, švietimo, mokslo ir ekonomikos srityse, taip pat turi daug potencialo vystyti partnerystes gyvybės mokslų, finansinių technologijų, turizmo srityse.

V. Čmilytė-Nielsen pabrėžė, kad parlamentui ir šalies gyventojams linki sėkmės kuriant šalies ateitį.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Viktorija Čmilytė - Nielsen
Lukas Balandis / BNS nuotr./Viktorija Čmilytė - Nielsen

„Airijos žmonių ryžtą ir susitelkimą kovoti už savo siekius įprasminančios nacionalinės šventės proga linkiu pačios didžiausios sėkmės parlamentui ir piliečiams kuriant šalies ateitį“, – Senato pirmininkui Džeriui Batimeriui (Jerry Buttimer) ir Atstovų Rūmų Pirmininkui Šonui O'Fergeilui (Seán Ó'Fearghaíl) siųstuose sveikinimuose sako V. Čmilytė-Nielsen.

Sveikinime ji taip pat pažymėjo, kad pastaraisiais metais suintensyvėjo abiejų šalių parlamentų bendradarbiavimas, kuris toliau sėkmingai prisidės prie Lietuvos ir Airijos santykių plėtros.

I. Šimonytė akcentavo lietuvių diasporos Airijoje svarbą – ją pavadino labai stipria šalis jungiančia grandimi.

Paulius Peleckis nuotr. Ingrida Šimonytė
Paulius Peleckis nuotr. Ingrida Šimonytė

„Noriu pasidžiaugti mūsų tautų draugyste ir glaudžiu dvišaliu bendradarbiavimu, taip pat tuo, kad lietuvių diaspora Airijoje pasirodė esanti labai stipri mūsų šalis jungianti grandis. Neabejoju, kad bendromis pastangomis ir toliau tęsime glaudų bendradarbiavimą ir aktyvų abipusio supratimo dvasia paremtą Lietuvos ir Airijos dialogą“, – sakoma premjerės sveikinime.

„Didžiuojuosi galėdama tvirtai teigti, kad būdamos ištikimos bendriems laisvės ir demokratijos idealams, mūsų valstybės glaudžiai bendradarbiauja, siekdamos kurti stiprią ir į ateitį orientuotą Europą, taip pat tvarią taiką mūsų žemyne ir visame pasaulyje“, – tvirtino I. Šimonytė.

Pasak jos, Rusijos sukrečiančios ir žiaurios invazijos į Ukrainą akivaizdoje privalu išlaikyti vienybę ir tęsti visokeriopą paramą Ukrainai, jai padedant apginti savo teritoriją ir mūsų bendras vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius