-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 09

Šalies vadovai: su iššūkiais susidurianti ES Lietuvai išlieka pažangos ir saugumo garantu

Su naujais iššūkiais susidurianti Europos Sąjunga (ES) Lietuvai išlieka saugumo ir pažangos garantu, sako aukščiausi Lietuvos pareigūnai, sveikindami Europos dienos proga.
Europos Sąjunga žada vienybę
Europos Sąjunga žada vienybę / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Europa, nepaisydama visų iššūkių, atkakliai kuria savo tautų gerovę, saugo žemyno taiką ir laisvę, siekia bendrų pažangos tikslų. Didžiuojamės, kad esame šio didelio kūrybinio proceso, užtikrinančio ir Lietuvos ateitį, dalis“, – teigė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Didžiuojamės, kad esame šio didelio kūrybinio proceso, užtikrinančio ir Lietuvos ateitį, dalis.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad narystė ES Lietuvai yra taikos, saugumo, pažangos ir modernumo garantas.

„Mes galime laisvai keliauti ir prekiauti, mūsų jaunimui atsivėrė puikios galimybės studijuoti geriausiuose Europos universitetuose, Europos Sąjunga per savo fondus reikšmingai prisideda prie mūsų valstybės ekonomikos plėtros, saugumo didinimo ir europietiškų vertybių puoselėjimo“, – teigė S.Skvernelis.

Pasak Lietuvos premjero, būdami tarp valstybių, kurios mato prasmę išlaikant narystę šioje bendrijoje bei aktyviai sprendžiant bendras problemas, turime puoselėti ir stiprinti vertybių Europą.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė, kad būti ES dalimi Lietuvai reiškia dideles galimybes, kurios susijusios su mūsų piliečių ir valstybės pažanga.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Seimo valdybos susitikimas su Prezidente
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Seimo valdybos susitikimas su Prezidente

„Mums svarbu, kad prabėgus 67 metams nuo Europos Sąjungos idėjos gimimo, kylant naujiems iššūkiams ir grėsmėms, Europos Sąjungos narės vieningai ir toliau siektų taikos, demokratinių šalių partnerystės, garbingos sąjungos“, – teigė Seimo pirmininkas.

Europos diena minima gegužės 9-ąją, nes tądien 1950 metais Robertas Schumannas (Robertas Šumanas) iškėlė suvienytos Europos idėją.

Pastaraisiais metais ES susidūrė su migracijos, terorizmo iššūkiais, populistinių partijų stiprėjimu, agresyvia Rusijos užsienio politika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius