-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 09

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė: jei šiukšlių tvarkymo klausimus priisima premjeras, reikalausiu Vyriausybės atsakomybės

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pažėrė dar kritikos aplinkos ministrui Gediminui Kazlauskui ir jį parėmusiam premjerui Andriui Kubiliui. Tuo tarpu, pasak Seimo pirmininkės Irenos Degutienės, valdančiojoje koalicijoje šis klausimas dar nebuvo svarstytas, tačiau griežtų pastabų ministrui taip pat esama.
Gediminas Kazlauskas
Gediminas Kazlauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

D.Grybauskaitė ketvirtadienį žurnalistams tiesiai neatsakė, ar neprieštaraus, jei G.Kazlauskas dirbs toliau. Ji kritikuoja ministrą dėl neveiklumo atliekų tvarkymo, daugiabučių renovavimo, teritorijų planavimo ir valstybinių miškų tvarkymo srityse. Premjeras A.Kubilius trečiadienį sakė, jog šios problemos iš tiesų egzistuoja, tačiau sakė, jog tai lemia ne konkretaus ministro darbas.

Koalicijoje seniai turime pastabų šiais klausimais ir dėl atliekų tvarkymo, ir dėl daugiabučių renovavimo, ir tų kritinių pastabų tikrai yra daug išsakyta aplinkos ministrui.„Kiek girdėjau ir skaičiau pasisakymus, ypač premjero, premjeras pasisakė, kad šios problemos yra daug didesnės neva negu tiesioginė ministro atsakomybė. Tai jeigu šiukšlių tvarkymo klausimus prisiima premjeras ant Vyriausybės pečių, be abejo, tai reikalausiu atsakomybės dabar jau iš Vyriausybės“, – ketvirtadienį po susitikimo su Seimo valdyba žurnalistams sakė D.Grybauskaitė. Prezidentė kalbėjo nenorinti spekuliuoti, svarstydama, ar aplinkos ministras gali toliau dirbti poste.

„Nenoriu spekuliuoti – dirbs ar nedirbs. Tik noriu pasakyti, kad lygiai treji metai, kai Lietuva vėluoja su atliekų pertvarkymu. Iki šiol 450 mln. litų, Europos Sąjungai skirtų tvarkyti aplinkai, nė vienas litas nėra panaudotas ir nė vienas kontraktas nepasirašytas“, – dėstė prezidentė.

G.Kazlauskas žurnalistams sakė atsistatydinti neketinantis, jį parėmė ir A.Kubilius. Seimo pirmininkė I.Degutienė ketvirtadienį sakė, jog koalicijoje šis klausimas kol kas nesvarstytas. „Tai yra grynai Vyriausybės prerogatyva ir tą klausimą koalicijai turėtų pateikti pats premjeras ir koalicija turėtų apsispręsti, vis tiek reikia reaguoti į prezidentės pasisakymą. Galiu drąsiai pasakyti, kad ir koalicijoje seniai turime pastabų šiais klausimais ir dėl atliekų tvarkymo, ir dėl daugiabučių renovavimo, ir tų kritinių pastabų tikrai yra daug išsakyta aplinkos ministrui“,  – kalbėjo viena konservatorių lyderių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius