Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 25

Salmonelėmis užterštos dešrelės Lietuvos rinkos nepasiekė

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad atlikus skubaus pranešimo tyrimą dėl galimai salmonelėmis užterštų vytintų rūkytų kiaulienos dešrelių iš Prancūzijos, nustatyta, kad į Lietuvą įvežtos produkcijos identifikavimo duomenys neatitiko Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) pateiktų duomenų.
Dešrelės
Dešrelės / Gedimino Savickio/BFL nuotr.
Temos: 1 „Iki“

Pirminė informacija apie UAB „Palink“ galimai į Lietuvą įvežtas nesaugias vytintas rūkytas dešreles RASFF sistema buvo gauta iš Prancūzijos ir Lenkijos kompetentingos institucijos.

Pranešimo tyrimo metu, kilus abejonių dėl nesaugių produktų išplatinimo, VMVT specialistai kreipėsi į Europos Komisiją ir į kompetentingas institucijas Prancūzijoje bei Lenkijoje dėl papildomų dokumentų, susijusių su į Lietuvą įvežta produkcija, pateikimo.

2011 m. lapkričio 24 d. iš Lenkijos atsakingų institucijų buvo gautas oficialus paneigimas, kad užterštos salmonelėmis vytintos rūkytos kiaulienos dešrelės galėjo būti išplatintos ir Lietuvoje.

Kaip savo pranešime teigia Lenkijos kompetentinga institucija, pakartotinai atlikus produktų siuntos atsekamumo tikrinimus, nustatyta, kad produktai į mūsų šalį iš Lenkijos nebuvo platinami ir Lietuva išbraukta iš salmonelėmis užterštų produktų gavėjų sąrašo. Visa minėta produkcija iš Prancūzijos nukeliavo į Lenkiją, kur ir buvo realizuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius