-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 20

Šaltiniai: Prancūzijoje mokytoją nužudęs užpuolikas palaikė ryšius su jo mokinės tėvu

Prancūzijoje istorijos mokytoją praėjusią savaitę nužudęs vyras palaikė ryšius su vienu tėvu, pradėjusiu kampaniją prieš šį mokytoją socialiniame tinkle, antradienį pranešė šaltiniai policijoje.
Samuelio Paty laidotuvės
Samuelio Paty laidotuvės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

18 metų žudikas per programėlę „WhatsApp“ susirašinėjo su tėvu, siekusiu, kad Samuelis Paty būtų atleistas, kai jo duktė jam papasakojo, kad mokytojas rodė pranašą Muhammadą vaizduojančias karikatūras per pamoką apie žodžio laisvę.

Šis tėvas yra vienas iš 16 asmenų, sulaikytų dėl mokytojo nužudymo, sukrėtusio visą Prancūziją penkeri metai po to, kai džihadistai nužudė 12 žmonių karikatūras išspausdinusio satyrinio žurnalo redakcijoje.

Čečėnų kilmės Abdullakh Anzorovas užpuolė iš mokyklos namo grįžtantį mokytoją penktadienį Konflan Sent Honorine, maždaug už 40 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Paryžiaus.

Kaip A.Anzarovas užmezgė kontaktą su tėvu, policijos šaltiniai nenurodo. Mokinės tėvas ėmėsi įnirtingos prieš S.Paty nukreiptos kampanijos už tai, kad mokytojas demonstravo musulmonus įžeidžiančias pranašo karikatūras.

Socialiniame tinkle „Facebook“ jis buvo paskelbęs savo telefono numerį ir vaizdo įrašą, raginantį protestuoti prieš S.Paty.

Remiantis šaltiniais, musulmonų pasipiktinimą sukėlusioje pamokoje to vyro dukra nedalyvavo. Kaip pranešama, jis kaltino mokytoją „pornografija“ už karikatūrą, kurioje pranašas vaizduojamas nuogas.

Pasak mokyklos administracijos, prieš rodydamas karikatūras S.Paty leido musulmonų tikėjimo mokiniams išeiti iš klasės.

Vėliau minėtas tėvas paskelbė mokytoją puolantį antrą vaizdo įrašą, kur jis nusifilmavo su žinomu radikaliu islamistu, kuris dabar taip pat yra policijos areštinėje.

Taip pat sulaikyti penki mokyklos moksleiviai, įtariami už pinigus padėję pabėgėlio statusą turėjusiam A.Anzorovui identifikuoti savo auką.

Netrukus po išpuolio policija susirėmimo metu nušovė A. Anzorovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius