Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 04

Šaltis Kaune sustabdė A.Juozapavičiaus prospekto remontą

Gausiai iškritus sniegui ir staiga spustelėjus šaltukui, pasipylė eismo įvykiai, pradėjo trūkinėti vandentiekio vamzdžiai – namai liko be vandens ir šilumos. Teko sustabdyti ir ilgai lauktą A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukciją.
A.Juozapavičiaus prospektas
A.Juozapavičiaus prospektas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Techninės priežiūros specialistai dar praėjusią savaitę nustatė, kad tokiomis oro sąlygomis dirbti negalima. Šaltis keičia medžiagų fizikines savybes, todėl, pavyzdžiui, gatvės pagrindo sutankinimo duomenys gali būti rodomi netikslūs“, – aiškino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Viskas – gamtos rankose

Ši labai svarbi miesto transporto arterija per Žemuosius Šančius jungia Kauno centrą su Panemune. Jos kapitalinio remonto laukta beveik dešimtmetį. Darbai pagaliau prasidėjo pernai rugpjūtį ir turėtų trukti apie pusantrų metų.

Kada vėl pajudės A.Juozapavičiaus prospekto remontas, atsakyti tiksliai niekas negali, viskas – gamtos rankose.

„Vėl atšilus orams, specialistai turės nustatyti, koks yra žemės įšalas. Tik jiems leidus, vėl pradėsime darbus“, – sakė A.Pakalniškis. Šiuo metu sustabdyti ir visų kitų gatvių remonto darbai. Reaguojama tik į avarines situacijas.

Tiltui nėra pinigų

Remontuojant apie 4 km ilgio A.Juozapavičiaus prospektą, kartu planuojama rekonstruoti ir avarinės būklės Panemunės tiltą, nes per jį prospektas susijungia su Panemune.

Nors sutartis su tilto rekonstrukcijos konkurso nugalėtoja bendrove „Kauno tiltai“ pasirašyta sausio 2 d., kol kas jokie darbai nevyksta, mat nėra pinigų. Tikimasi, kad apie 70 proc. 103 mln. Lt vertės projekto padengs Susisiekimo ministerija.

„Kol kas jokie pinigai iš Kelių direkcijos ar Susisiekimo ministerijos savivaldybės nepasiekė. Kol laukiama tikslinio finansavimo paskyrimo, mano žiniomis, „Kauno tiltai“ rengia darbų projektus, ruošia statybų, kasinėjimų leidimus“, – teigė A.Pakalniškis.

Optimistiniais skaičiavimais, tilto remontas galėtų prasidėti gegužės pradžioje. Numatyta, kad rekonstrukcija gali trukti 30 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius