Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 06

Šaltis miestiečiams skaudžiai neįkando

Termometro stulpelis pirmadienį sostinėje nukrito iki šią žiemą dar nematytų žemumų ir prikrėtė eibių miesto ūkiui, užšalus vandentiekio vamzdžiams bei stovėjimo automatams. Tik medikai kol kas džiūgauja, kad apie sušalusius asmenis pranešimų negauta.
Paspaudęs šaltis sostinėje benamius gynė į nakvynės namus, sustingdė rinkliavos už automobilių stovėjimą automatus ir sprogdino vamzdžius.
Paspaudęs šaltis sostinėje benamius gynė į nakvynės namus, sustingdė rinkliavos už automobilių stovėjimą automatus ir sprogdino vamzdžius. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Šaltis

Daugiausia rūpesčių, kaip ir kasmet, atvėsę orai kėlė nakvynės namams – jie buvo perpildyti. „Ypatingo benamių antplūdžio nepajutome – jau ir taip vienos nakties salės buvo perpildytos. Į 60 vietų guldome po 80 žmonių“, – pasakojo Nakvynės namų „Kryžkelė“ direktoriaus pavaduotoja Audronė Luneckienė. Iš viso sostinės nakvynės namai talpina apie 300 benamių ir jiems trūksta dar apie 200 vietų. „Problema kartojasi metai iš metų, žiūrėsime, koks bus patvirtintas biudžetas, planuojame rekonstruoti nakvynės namus ir pastatyti daugiau lovų“, – žadėjo savivaldybės Socialinių reikalų departamento vadovas Regimantas Paulionis.

Aukų nebuvo

Medikai pranešė, kad itin šaltą naktį skaudžių nelaimių išvengti pavyko – mirtinai nesušalo nė vienas žmogus. „Pagalbos prireikė tik vienam asmeniui, tačiau nušalimas nebuvo stiprus. Ruošiamės, šaltų naktų dar bus ne viena“, – sakė Greitosios medicinos pagalbos stoties viršininko pavaduotoja medicinai Vanda Pumputienė. Pasak medikės, pirmųjų šalčių padarinius įvertinti sunku – daugelis sirguliuojančiųjų kreipėsi į poliklinikas, o gripo židinių dar neužfiksuota.
„Per šalčius svarbu nevartoti daug alkoholio ir tinkamai bei sausai apsirengti“, – patarė medikė.

Nemokamas stovėjimas

Paspaudęs šaltukas miestiečiams 4 dienoms padovanojo ir nemokamą stovėjimą – užšalo kai kurie mokestį renkantys aparatai. „Pašalus visada turime rūpesčių su tais rinkliavos automatais, kurie maitinami akumuliatoriais. Specialistai juos tvarko“, – sakė „Susisiekimo paslaugų“ Automobilių stovėjimo priežiūros skyriaus viršininkė Daiva Kaminskaitė.

Už stovėjimą mokėti miestiečiams nereikėjo prie Geležinkelio stoties, Pylimo gatvėje bei dviejose vietose Arklių gatvėje esančiose stovėjimo aikštelėse. „Kai automatas neveikia, stovinčiųjų bausti kaip ir negalime“, – atskleidė D.Kaminskaitė.

Šalčio eibes skaičiavo ir miesto vandentiekio specialistai. Per naktį užšalo 5 viešos vandens paėmimo kolonėlės – jos vakar meistrų buvo atšildytos.

„Kad šaltą žiemą vartotojams nekiltų problemų dėl šalto vandens tiekimo, raginame savo klientus nepamiršti tinkamai pasiruošti ir apšiltinti atvirus vamzdžius. Jei šie sprogtų dėl netinkamo eksploatavimo, nuostolius tektų padengti patiems savininkams“, – aiškino bendrovės „Vilniaus vandenys“ gamybos direktorius Vytautas Kisielis.

Pamokos vyko

Pasak Vilniaus savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotojų, sostinėje vakar pamokos mokyklose vyko įprasta tvarka. Pagal galiojančią tvarką temperatūrai nukritus žemiau 20-ies laipsnių šalčio, pamokos gali nevykti visų bendrojo lavinimo mokyklų 1-5 klasių mokiniams. Temperatūrai nukritus žemiau 25 laipsnių, pamokos gali nevykti ir 6-12 klasių moksleiviams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius