-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 03 /13:22

SAM dirbs trys viceministrai – prie Arūno Dulkio komandos prisijungė Aurimas Pečkauskas

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio komandoje darbą pradeda Respublikinės Kauno ligoninės direktoriaus medicinai pareigas ėjęs Aurimas Pečkauskas. Apie tai jis pats pranešė feisbuke.
Aurimas Pečkauskas
Aurimas Pečkauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tai, kad ministerijoje dirbs dar vienas viceministras, pirmadienį 15min patvirtino A.Dulkio patarėja Aistė Šuksta.

Paklausta, kodėl apie tai ministerija to nepranešė, patarėja sakė, kad apie tai bus pranešta pirmadienį išplatinus pranešimą spaudai – tai vėliau buvo padaryta.

Anot ministro patarėjos, A.Pečkauskas kuruos farmacijos sritį.

„Labai džiaugiuosi galėdamas prisijungti prie Sveikatos apsaugos ministerijos komandos, nors laikotarpis yra itin sudėtingus ir įtemptas. Į šią situaciją žiūriu, kaip į dar vieną iššūkį su kuriuo viliuosi susitvarkyti. Manau, kad anksčiau įgytos patirtys tiek dirbant nevyriausybiniame sektoriuje, tiek gydytoju, ar vadovaujant įvairiems procesams gydymo įstaigose peripandeminiu bei reorganizacijos laikotarpiu sukūrė kompetencijų krepšelį, kurį sklandžiai pritaikysiu kasdieniuose darbuose ministerijoje“, – SAM pranešime teigė A.Pečkauskas.

Anot SAM, A.Pečkauskas Lietuvos sveikatos mokslų universitete yra įgiję gydytojo anesteziologo-reabilitologo kvalifikaciją. Pastaraisiais metais eidamas direktoriaus medicinai pareigas Respublikinėje Kauno ligoninėje bei vėliau direktoriaus medicinai pavaduotojo LSMU Kauno ligoninėje pareigas (2020 rugsėjo 8-ąją, Respublikinė Kauno ligoninė buvo prijungta prie Kauno klinikinės ligoninės suformuojant LSMU Kauno ligoninę), A. Pečkauskas vykdė ligoninės reorganizacijos bei nemedicininių padalinių integravimo procesą, organizavo gydymo įstaigoje veikiančių procesų pertvarką dėl COVID pacientų priežiūros. Be to, naujasis viceministras dalyvavo diegiant LEAN vadybos sistemas ligoninės padaliniuose bei atliekant neplaninį auditą, siekdamas išskaidrinti bei efektyvinti procesus, dirbo kuriant bei įgyvendinant tęstinio kvalifikacijos kėlimo programą įvairaus lygio vadovams Kauno klinikose.

Pasak ministerijos pranešimo, tiek dirbdamas, tiek veikdamas nevyriausybinėse organizacijose, specialybinėse draugijose (Jaunųjų gydytojų asociacija, Europos Jaunųjų gydytojų asociacija, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija, Lietuvos anesteziologų-reanimatologų draugija), A. Pečkauskas nuolat domėjosi teisėkūros procesais Lietuvoje, teikė pastabas ministerijos lygmens teisės aktams (su COVID situacija susiję teisės aktai, specialieji reikalavimai, Gaivinimo standartas ir kt.)

Neseniai BNS pranešė, kad SAM norėtų įsteigti ketvirtą viceministro pareigybę: derinti pateiktas tai siūlantis nutarimo projektas.

Apie tai pirmadienį paklausta A.Šuksta sakė, kad kol kas toks nutarimas nepriimtas.

„Reikia turėti kur priimti žmogų“, – sakė ji.

Kaip rašė BNS, teikime dėl tokio sprendimo nurodoma, kad sveikatos apsaugos ministrui pavesta kuruoti plačias ir daugybės kompetencijų reikalaujančias sritis: asmens sveikatos priežiūrą, visuomenės sveikatos priežiūrą, įskaitant alkoholio, narkotikų ir tabako kontrolę, farmacinę ir kitą veiklą, susijusią su farmacijos produktais, sveikatos draudimą.

„Aukščiau paminėtos ministrui priskirtos sritys ir jų platumas leidžia teigti, kad Sveikatos apsaugos ministerijos viceministrų turėtų būti keturi, kurių kiekvienas kuruotų jiems priskirtas sritis“, – teikimą citavo naujienų agentūra.

Sveikatos apsaugos ministerija atkreipia dėmesį, kad papildoma pareigybė reikalinga ir dėl esamos pandeminės situacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius