-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 14

SAM: gyvybinių funkcijų monitoriai atvyko be dalies priedų, jie dar komplektuojami

Pavasarį ligoninėms išdalyti beveik 500 gyvybinių funkcijų stebėjimo monitorių Lietuvą pasiekė be dalies priedų, jų komplektavimas tebevyksta, BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Ekstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC).
Sveikatos apsaugos ministerija
Sveikatos apsaugos ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Apie tai, kad gauti priedai ne visiems monitoriams nebuvo žinoma. Kad komplektacija nepilna, informacija buvo gauta iš įrangą priėmusių gydymo įstaigų. Sprendžiant susidariusią situaciją ESSC intensyviai komunikuoja tiek su tiekėjais ir su minėtų monitorių gamintojų atstovybėmis Lietuvoje ir deda visas pastangas kuo greičiau sukomplektuoti monitorius“, – BNS atsiųstame komentare teigia SAM pavaldus centras.

Prie minėtų monitorių trūksta dalies deguonies įsotinimo jutiklių rinkinių, kraujospūdžio matavimo, elektrokardiogramų laidų komplektų.

Pasak ESSC, dalis trūkstamų priedų yra gauta, dėl kitų pristatymo yra tariamasi su tiekėjais.

Sukomplektuotus prietaisus ruošiamasi pradėti perduoti gydymo įstaigoms. Vis dėlto kada visi monitoriai bus grąžinti, SAM pavaldus centras teigia negalintis pranešti, nes tai priklauso nuo tiekėjų ir gamintojų.

Anksčiau skelbta, kad 497 monitoriai kovą ir balandį įsigyti ne iš oficialių medicininės įrangos giganto „General Electric“ atstovų Lietuvoje – bendrovės „Tradintec“, bet iš Kinijos ir Izraelio tiekėjų, už juos iš viso sumokėta 1,84 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius