-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 02

SAM pataria: kokie dokumentai įrodo, kad darbuotojas yra pasveikęs nuo koronaviruso

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), informacijos apie tai, jog darbuotojas yra persirgęs ir pasveikęs, o tai reiškia – ir neužkrečiamas, gali būti prašoma 2 atvejais: sugrįžus į darbą po ligos, kai darbdavys nori įrodymų, kad grįžęs kolega yra sveikas ir neužkrečiamas, taip pat – pakartotinai turėjus didelės rizikos kontaktą, kai reikia įrodyti, kad izoliacija nereikalinga. Ministerija pataria, kaip tokiais atvejais darbuotojas galėtų elgtis.
Veido kaukė
Veido kaukė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot SAM, paprasčiausias šios informacijos gavimo būdas – iš esveikatos asmeninės paskyros, jei šeimos gydytojas yra į esveikatos informacinę sistemą pateikęs E025 formą su diagnozės kodu Z86.18, kuris tinkamas žymėti pasveikusius nuo koronaviruso infekcijos. Jeigu tokio įrašo nėra, darbuotojui reikėtų kreiptis į šeimos gydytoją dėl šios formos.

Atnaujinus izoliacijos taisykles, numatyta išimtis žmonėms, kurie jau persirgo koronavirusu (COVID-19). Jeigu koronavirusu persirgusiam žmogui per tris mėnesius nuo susirgimo bus nustatytas didelės rizikos sąlytis, jam izoliuotis nebereikės. Šiuo atveju, pageidaujant darbdaviui, galima kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC) dėl izoliacijos išimties patvirtinimo el. paštu info@nvsc.lt.

Beje, ši išimtis netaikoma žmonėms, dirbantiems gydymo, palaikomojo gydymo, slaugos, socialinės globos bei laisvės atėmimo įstaigose, taip pat gyvenantiems socialinės globos įstaigose, esantiems laisvės atėmimo įstaigose. Taip pat žmonėms, kuriems yra teikiamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugos, rašoma SAM pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius