Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 11

Sanatorija „Pušyno kelias“ perduota valdyti Sveikatos apsaugos ministerijai

Vyriausybė trečiadienį pritarė Vilniuje esančios sanatorijos „Pušyno kelias“ perdavimui Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM).
Rimantė Šalaševičiūtė
Rimantė Šalaševičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iki šiol Vilniuje, Baltupių rajone įsikūrusią sanatoriją valdė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Priėmus šį sprendimą SAM galės perkelti į nenaudojamas sanatorijos patalpas Vaiko raidos centrą (VRC), kuris šiuo metu glaudžiasi avarinės būklės patalpose Žvėryne.

Kilus „Pušyno kelio“ darbuotojų bei dalies čia besigydančių vaikų tėvų pasipiktinimui, jog įkurdinus VRC vaikų reabilitacijos paslauga gali būti perkelta į Druskininkų sanatoriją „Saulutė“, antradienį sanatorijoje apsilankę premjeras Algirdas Butkevičius bei Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė patikino, jog tokių planų nėra.

A.Butkevičius nurodė, kad sanatorijos reabilitacijos paslaugos išliks o Vaiko raidos centras esą įsikurs šiuo metu čia esančiuose apleistuose pastatuose, juos renovavus už 1,2 mln. eurų

R.Šalaševičiūtę įpareigojo iki rugsėjo

Po prezidentės Dalios Grybauskaitės apsilankymo senose patalpose Žvėryno rajone įsikūrusiame VRC, sveikatos apsaugos ministrė pažadėjo, kad iki rugsėjo 1 dienos jis bus iškeltas į patalpas „ Pušyno kelyje“. Tuomet paskelbta, kad iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos tam Sveikatos apsaugos ministerijai perduodami aštuoni pastato korpusai. Tuomet taip pat pranešta, jog vaikai neliks ir be reabilitacijos paslaugų, tačiau buvo nurodoma, jog jie bus nukreipiami į Druskininkų „Saulutės“ sanatoriją.

Prezidentė tuomet paskelbė, kad Vaiko raidos centro perkėlimas į tinkamas patalpas iki sveikatos apsaugos ministrės R.Šalaševičiūtės pažadėtos rugsėjo 1-osios – jos politinis įsipareigojimas.

„Pušyno kelias“ teikia medicininės reabilitacijos ir sveikatos priežiūros paslaugas vaikams bei suaugusiesiems. Šiuo metu sanatorija turi 209 lovas ligoniams gydyti: 122 vaikams ir 87 suaugusiesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius