-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 25

Šanchajaus EXPO atveria naujas Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimo galimybes

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė Šanchajaus pasaulinėje parodoje EXPO oficialios ceremonijos metu atidarė Lietuvos nacionalinę dieną.
D.Grybauskaitė lankėsi Šanchajuje.
D.Grybauskaitė lankėsi Šanchajuje. / president.lt nuotr.

Valstybės vadovė akcentavo, kad lietuviai Kiniją pažįsta jau nuo XVII amžiaus, o šiandien Kinijoje žinoma nemažai lietuviškų vardų ir bendrovių pavadinimų, teigiama pranešime spaudai.

„Visa širdimi tikiu, kad EXPO pristatomas mano šalies, kaip veržlios ir pasirengusios skrydžiui tautos, įvaizdis tikrai nėra atsitiktinis. Kviečiu toliau stiprinti mūsų bendradarbiavimą tokiuose svarbiuose sektoriuose kaip informacinės technologijos, komunikacijos, aukštosios technologijos ir interneto sprendiniai. Tęsti bendradarbiavimą sporto ir kultūros srityse“, – kalbėjo prezidentė D.Grybauskaitė.

Pasak prezidentės, Lietuvai ir Kinijai, kitais metais minėsiančioms diplomatinių santykių užmezgimo 20-metį, EXPO suteikė puikią progą dar labiau suartėti ir pagilinti santykius.

„Juk tik žmonių bendravimas griauna sienas ir tiesia tiltus. Jau žengiami pirmieji svarbūs žingsniai – nuolat vyksta aukšto lygio vizitai, šiais metais Pekino užsienio studijų universitete pradėta dėstyti lietuvių kalba, kai kuriose Vilniaus vidurinėse mokyklose taip pat jau galima pasirinkti kinų kalbos pamokas. O lapkričio 25 dieną prie Vilniaus universiteto bus atidarytas Konfucijaus institutas“, – sakė prezidentė D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius