Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 12

Sandėliuke prie sudegusio namo gyvenanti senolė 1,5 km brido per pusnis ieškoti pagalbos: stabdė mašinas Ukmergės plente

Pagalbos šauksmui „suvaikščiojus“ per kelias tarnybas, neabejingi pareigūnai ir socialiniai darbuotojai ėmėsi gelbėti į nepavydėtiną padėtį patekusios pagyvenusių asmenų poros.
Sudegęs namas Jeruzalės gatvėje
Asociatyvi iliustracija: pas pasiligojusį vyrą patruliai klampojo pusantro kilometro / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės r. policijos komisariato vyriausiesiems patruliams Svetlanai Liaudanskienei ir Mariui Aleknavičiui teko pusantro kilometro klampoti pusnimis, skubant pas asmenis, kuriems buvo reikalinga pagalba.

Vasario 11 d. apie 12 val. 43 min. buvo gautas „Savanorių linijos“ darbuotojos pranešimas, kad moteriai reikalinga pagalba. Savanoriams skambinęs vyras papasakojo, kad jam važiuojant iš Vilniaus, netoli pirmo įvažiavimo į Ukmergę, jį sustabdė moteris, kuri teigė, kad reikalinga pagalba asmeniui, gyvenančiam vienkiemyje. Į nurodytą vietą atvyko vyriausieji patruliai S.Liaudanskienė ir M.Aleknavičius.

Nelaimėliai šildosi krosnele, tik neaišku, ką naudoja kurui: malkų jokių nesimatė, o sniegas aplinkui pajuodęs...

Pasikalbėję su moterimi, išsiaiškino, kad ji gyvena su bičiuliu vienkiemyje, Pivonijos seniūnijoje. Kelias iki vienkiemio užpustytas.

Pagyvenusi moteris sakė, kad neturi mobiliojo ryšio telefono, tad negali išsikviesti pagalbos. Kad močiutė sako tiesą, bylojo ir jos pėdsakai sniege. Negalėdami pravažiuoti, patruliai klampojo giliomis pusnimis iki sodybos.

Ukmergės r. PK nuotr./Marius Aleknavičius
Ukmergės r. PK nuotr./Marius Aleknavičius

Paaiškėjo, kad namas yra kadaise sudegęs, o pora glaudžiasi sandėliuke, šildosi krosnele. „Neaišku, ką naudoja kurui, nes malkų jokių nesimatė, o sniegas aplinkui pajuodęs...“, – pastebėjo pareigūnė.

71-erių metų moteris pareigūnams paaiškino, jog jai priklausančioje sodyboje ji gyvena su 63-jų metų draugu. Gyvena pora be elektros, neturi telefoninio ryšio. Vyras serga, jam pasibaigė vaistai. Abu atvyko iš Vilniaus dar kovo mėnesį, prieš karantiną, kelias iki sodybos užpustytas, tad negalėjo išsikviesti pagalbos.

Gyvena pora be elektros, neturi telefoninio ryšio. Vyriškis serga, jam pasibaigė vaistai.

Apie šių dviejų žmonių situaciją patruliai pranešė rajono socialinei tarnybai, seniūnijai. Buvo pasirūpinta, kad iki sodybos būtų nuvalytas kelias.

Ukmergės r. PK nuotr./Marius Aleknavičius
Ukmergės r. PK nuotr./Marius Aleknavičius

Tuomet iškvietė greitosios medicininės pagalbos brigadą. Medikai vyrą apžiūrėjo, davė vaistų, tačiau į ligoninę nevežė.

„Suteikdami socialinę pagalbą, užtrukome keturias valandas, tačiau buvome ramūs, kad viską padarėme“, – sakė S.Liaudanskienė, tikėdamasi, kad rūpestį šiais žmonėmis perims seniūnija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius