-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 23

Sankcijų Rusijai analizė: Kremlius galės gyventi

​​​​​​​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas žodį „sankcijos“ greičiausiai sapnuoja kasnakt. Tačiau ne visos sankcijos jį gąsdina. Kaip elgtis Vakarams, kad tolimesnė Ukrainos okupacija liautųsi? Kiek skausmingos Kremliui jau įvestos JAV, Europos Sąjungos ir Didžios Britanijos sankcijos? Apie tai portalo 15min video laidoje „15/15“ – pokalbis su Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto Jean Monnet profesoriumi Ramūnu Vilpišausku.
Vladimirą Putiną vaizduojantis plakatas
Vladimirą Putiną vaizduojantis plakatas / „Scanpix“/AP nuotr.

– Vakarai įvedinėja sankcijas Rusijai. Ar matote kažką naujo tame, kaip Vakarai skiria sankcijas Rusijai?

Daugeliu požymių, ypač tuo, jog sankcijos asmenims ir organizacijoms siejamos su jų dalyvavimu tų jau dabar faktiškai okupuotų Ukrainos teritorijų pripažinimu neva nepriklausomomis, Vakarų sankcijos panašios į tas, kurios buvo įvestos po 2014 metų Krymo aneksijos ir karinių veiksmų prieš Ukrainą rytuose. Ypač prekybos su tom teritorijom apribojimas veikiausiai didelio poveikio neturės ir bendrai su didžiąja šių sankcijų dalimi veikiausiai Rusijos valdantieji galės gyventi ir toliau.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Vilpišauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Vilpišauskas

Bet aš pastebėčiau, kad vis dėlto ir Europos Sąjungos, ir JAV bei kitų Vakarų šalių paskelbtos jau dabar kiek detaliau sankcijos yra griežtesnės, platesnės, nei buvo galima spėti dar prieš dieną, kai buvo pranešimų apie tai, jog Europos Sąjungos šalių pozicijos vis dar skiriasi ir yra tokių, kurios vis dar mato diplomatinius sprendimus, kalbantis su Rusija, neįvedant pernelyg griežtų sankcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius