-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 05

Santariškių bėda – automobiliai

Santariškėse dygstant dar vienai medicinos įstaigai nuogąstaujama, kad netrukus čia nebeliks vietos automobiliams. Šiuo metu aplink Santariškių klinikas yra apie 1,5 tūkst. automobilių stovėjimo vietų, tačiau skaičiavimai rodo, kad jų reikia bent 4 tūkst.
Šiuo metu aplink Santariškių klinikas yra apie 1,5 tūkst. automobilių stovėjimo vietų.
Šiuo metu aplink Santariškių klinikas yra apie 1,5 tūkst. automobilių stovėjimo vietų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.


Pastačius Santariškių klinikų Akušerijos ir chirurgijos korpusą automobilių stovėjimo vietų poreikis šiame sostinės rajone dar labiau išaugs. Nors pagal Statybų įstatymo reikalavimus toks statinys turi turėti bent 550 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) lėšų rado tik medicinos įstaigai statyti. Automobilių stovėjimo problemas spręsti teks savivaldybei.

Atsiras 1,5 tūkst. vietų

„Nei valstybės biudžetas, nei SAM, nei pačios Santariškių gydymo įstaigos neturi lėšų tokiai aikštelei. Miestas taip pat jų neturi, todėl norime surasti būdą, kaip pritraukus privačius investuotojus operatyviai pastatyti naują stovėjimo aikštelę. Iš pradžių galvojama pastatyti 1200–1500 vietų aikštelę“, – aiškino Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.

Jau numatytas sklypas, kuriame bus įrengta aikštelė, iš tos vietos bus patogu pasiekti visas Santariškių gydymo įstaigas. Taip pat svarstoma šiek tiek atokiau įrengti dar vieną aikštelę, kurioje automobilius bus galima palikti nemokamai.

„Nors šios aikštelės visiškai nepatenkins poreikio, tačiau problema bus mažesnė. Šiuo metu neretai eismas Santariškių gatve toks komplikuotas, kad sunku pravažiuoti net greitosios pagalbos automobiliams“, – teigė vicemeras.

Vaikų ligoninė nesiskundžia

Daugiausia problemų statant automobilį iškyla atvažiavusiems į suaugusiųjų polikliniką ar ligoninę. Vaikų ligoninės personalas ir pacientai tokių skundų sulaukia mažiau. Anot Vaikų ligoninės atstovės ryšiams su visuomene Jolantos Normantienės, jie turi dvi aikšteles: vienoje automobilius palieka ligoninės darbuotojai, kitoje – atvykstantieji.

„Pacientams aikštelė įrengta toje vietoje, kur atvažiavę jie patenka tiesiai arba į priėmimą, arba į konsultacijų polikliniką – ten, kur jiems dažniausiai ir reikia. Skundų pastaruoju metu nebegirdime“, – tvirtino J.Normantienė. Tiesa, už automobilio statymą tenka mokėti tiek pacientams, tiek darbuotojams.

Statybos – tik po metų

Šiuo metu Vilniaus savivaldybėje sudaryta darbo grupė dar tik svarsto, į kokius klausimus turėtų atsakyti studija, kurią greičiausiai rengs „Susisiekimo paslaugos“. Turint studiją ketinama nuspręsti, kaip prie projekto galės prisidėti sostinės savivaldybė, gydymo įstaigos.

„Privatūs investuotojai ateis tik tuomet, kai jie matys, kiek gaus garantuotų pajamų. Todėl apie du trečdaliai visų vietų turi būti skirta darbuotojams, kurie mokės fiksuotą mėnesinį mokestį. Panaši tvarka egzistuoja ir dabar – gydymo įstaigų įrengtose aikštelėse palikdami savo automobilį darbuotojai privalo mokėti apie 40–60 Lt per mėnesį“, – aiškino R.Adomavičius.

Stovėjimo aikštelės statybos prasidės geriausiu atveju tik kitų metų rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius