Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 18

Santaros klinikose tiriami dėl koronaviruso pasipiktinę: „Gydo badu“

Santaros klinikose tiriami dėl koronaviruso žmonės izoliuoti palatose praleidžia ilgas valandas ir skundžiasi, kad tuo metu yra priversti laikytis vandens dietos, mat maitinimas jiems nepriklauso. Ligoninės atstovė nurodo, kad tiriamieji nėra hospitalizuojami, todėl maistas jiems nepriklauso. Nuo šiol dar prieš atvykstant greitajai medicinos pagalbai pacientai įspėjami įsidėti užkandžių. Tokios atmintinės kabo ir prie ligoninės durų.

„Vyras nuo vakar popietės guli Santaros klinikose, infekciniame skyriuje. Mėginius tyrimams dėl koronaviruso atidavė popiet. Tačiau problema ne tame, o tai, kad per visą tą laiką tiek jam, tiek palatoje gulinčiam kitam asmeniui nebuvo duota net vandens atsigerti, apie maistą net nekalbu.

Galbūt skamba ir sarkastiškai, tačiau panašu, kad Santaros klinikose galimai infekuoti asmenys gydomi BADU. Nesistebiu, kad Klaipėdoje žmogus pabėgo, nes ir mums jau toks noras kyla“, – rašė viena skaitytoja.

Dėl to, kad negavo maitinimo pasiskundė ir kitas Santaros klinikose tyrimų rezultatų laukiantis pacientas. Lukas pasakojo, kad yra visiškai patenkintas priežiūra, medikų rūpesčiu, tačiau maisto pripažįsta taip pat neįsidėjęs. Niekas dėl to ir neįspėjo iki atvykstant į ligoninę.

Galbūt skamba ir sarkastiškai, tačiau panašu, kad Santaros klinikose galimai infekuoti asmenys gydomi BADU.

„Aš ligoninėje laukiu. Sakė, kad tik apie vidurnaktį bus tyrimų rezultatai, mėginius paėmė apie 14 val. Mano tyrimas buvo vienuoliktas dėžutėje“, – savo istoriją pradėjo Lukas.

Jis tikino prieš penkiolika dienų lankėsi Ispanijoje, o šį savaitgalį pasijuto blogai, temperatūra pakilo virš 38 laipsnių.

„Man simptomai sekmadienį prasidėjo, šiandien pablogėjo. Paskambinau tuo bendru numeriu 1808, užtrukau valandą prisiskambinti. Gal ryšio operatorių problemų būta. Per tą laiką prisiskambinau 112, bet jie pasakė, kad informacijos neteikia.Tiesa, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro puslapyje dar nėra nurodymo skambinti 1808, vis dar kabo 112“, – pasakojo vyriškis.

Greitosios laukė keturias valandas

Jo teigimu, pirmiausia atsiliepusieji ragino jį nė nekalbėti apie koronavirusą, mat nuo kelionės jau praėjo 15 dienų. Tačiau sujungė su greitosios medicinos pagalbos darbuotojais ir šie patikino, kad visgi teks vykti tyrimo.

„Užregistravo ir įspėjo, kad greitosios reiks laukti nuo valandos iki dviejų. Realiai reikėjo laukti kokias keturias valandas“, – aiškino Lukas.

Jis tikino, kad daiktus susidėjo, o apie maistą nepagalvojo. Įspėjimą apie tai, kad užkandžiais turi pasirūpinti patys pacientai jis išvyko tik prie ligoninės durų, kai jau buvo per vėlu rūpintis maistu.

„Toks lapas labai gražiai surašytas kabo ant durų. Ne tragedija, bet negausi maisto visą parą, kol neperveš į palatą, o tai vyksta tik kitą dieną. Pasiimkit užkandžių, bet, kai nežinai, tai nepasiimi. Gyvas vandeniu būsiu“, – juokėsi Lukas.

Artimieji pasirūpinti maistu taip pat negali.

VIDEO: Santarų klinikų palata, kurioje tyrimų rezultatų laukia žmonės

Aplinka – kaip viešbutyje

Lukas tikino, kad palatoje guli vienas, labai džiaugėsi medikų rūpesčiu ir ligoninės aplinka.

„Palata kaip viešbutis, labai tvarkinga, nauja viskas. Esu vienas palatoje. Yra antra lova, bet nenaudojama. Medikė jauna, tik veido nemačiau, nes su labai daug kaukių, bet labai maloni, paaiškino viską. Viskas faina, galiu tik pagirti“, – linkėjimus gydytojai siunčia Lukas.

Ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė paaiškino, kad maitinti tyrimams atvežamų pacientų negali.

Tai yra ambulatorinė paslauga ir ten nenumatytas joks maistas, nes tai ne tas pats, kas gulėjimas stacionare.

„Jie ne stacionare guli. Jie guli priėmimo skubios pagalbos skyriaus stebėjimo palatose. Tai stebėjimo paslauga, kuri trunka iki paros. Nesvarbu, ar koronaviruso situacija, ar ne, ta paslauga teikiama ir kitais atvejais.

Tai yra ambulatorinė paslauga ir ten nenumatytas joks maistas, nes tai ne tas pats, kas gulėjimas stacionare. Mes jau ir atmintines platiname žmonėms ir per greitąją pagalbą, kad, kai žmones veža į priėmimo skyrių, ir jie žino, kad bus tiriami dėl koronaviruso, tai jie įsidėtų užkandžių, nes jie gauna vandens, o vaikai – arbatos ir džiūvėsių“, – aiškino ligoninės atstovė.

Ji tikino, kad pacientų priežiūros tokiu atveju negalima ir vadinti gydymu, mat daugių daugiausiai jie gauna vaistų nuo temperatūros ar skysčių pusiausvyrą sugrąžinančių medikamentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius