Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 06 23

„Santaros-Šviesos“ suvažiavime diskusijos sukosi apie Vasario 16-osios žmogų

Molėtų rajone Alantoje vykstančiame „Santaros-Šviesos“ suvažiavime diskutuojant apie šimtmetį mininčią Lietuvą, istorikas Egidijus Aleksandravičius atkreipia dėmesį į Vasario 16-osios lietuvį. Jo teigimu, tuometis šalį kūręs pilietis suvokė laisvo žmogaus galimybių ribas bei kur yra valstybės aparato teisėtos pretenzijos, pranešė LRT Radijas.
Egidijus Aleksandravičius
Egidijus Aleksandravičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vasario 16-osios lietuvis neturėjo beveik jokių valstybinio, biurokratinio elgesio įgūdžių. Net būdamas gal ir neturtingas ir nelabai išsilavinęs, vis tiek turėjo tokio sveiko individualizmo ir supratimo, kad norint ką nors sukurti, reikia jungtis su kitais į draugiją ir kartu bandyti siekti bendrojo gėrio.

Jie puikiai suprato, kur yra laisvo žmogaus galimybių ribos, kur yra valstybės aparato teisėtos pretenzijos“, – LRT RADIJUI kalbėjo istorikas.

„Santaros-Šviesos“ suvažiavime organizacijos nariai, istorikai, filosofai, žurnalistai kasmet diskutuoja apie Lietuvą, jos praeitį bei ateitį.

Penktadienį suvažiavimą pasveikinęs prezidentas Valdas Adamkus sako su nerimu stebintis Lietuvoje vykstančius procesus ir priimamus politinius sprendimus, kurie daugiau panašūs, pasak jo, į klastingą verslo planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius