Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 17

Sapnų teorija pagal „Aurą“

Šokio eksperimentais publiką visame pasaulyje stebinantis Kauno šokio teatras „Aura“ pristato naują spektaklį. Buvusioje Kauno radijo gamykloje šiandien ir rytoj debiutuos Andriaus Kurieniaus kartu su auriečiais sukurtas šokio pasakojimas „Sapnas Nr. 5“.
Ką matome ir jaučiame sapnuodami? A.Kurieniaus spektaklis „Sapnas Nr.5“ bandys atsakyti į šį klausimą. Nuotraukoje – repeticijos akimirka.
Ką matome ir jaučiame sapnuodami? A.Kurieniaus spektaklis „Sapnas Nr.5“ bandys atsakyti į šį klausimą. Nuotraukoje – repeticijos akimirka. / T.Jundulo nuotr.

Teigiama, kad žmogus per naktį susapnuoja 3–4 sapnus. O jei sulauktume penkto sapno? Koks jis būtų? – pristatydami spektaklį intriguoja jo kūrėjai. Kurdamas naujausią spektaklį A.Kurienius pabandė įsivaizduoti, koks turėtų būti penktasis sapnas. „Tai kažkas lengvo, švelnaus, pakilaus – tarsi dvasios nušvitimas žvelgiant į skambančius paveikslėlius, sklidinus plastikos ir estetikos, šviesos ir dermės“, – apie būsimą premjerą sakė jos autorius.

Sunkiai rado tinkamą erdvę

Spektaklio debiutui pasirinkta ne kamerinė erdvė, bet gamybinės patalpos. Pasak „Auros“ atstovės Gintarės Masteikaitės, buvusi Radijo gamykla premjerai parinkta dėl to, jog daugiau tinkamų vietų mieste nepavyko surasti. „Nėra ko slėpti: „Aura“ tinkamos salės neturi, o remontui uždarius Kauno dramos teatro didžiąją sceną, neliko kur rengti didesnius pristatymus. Bandėme rodyti spektaklius to paties teatro Parketinėje salėje – ne tas vaizdas, neišeina parodyti visko, ką suplanuojame. Todėl prieš A.Kurieniaus premjerą pradėjome intensyviai ieškoti naujos erdvės“, – pasakojo G.Masteikytė. Surasti ją pavyko nesunkiai: buvusios Radijo gamyklos patalpose yra vykęs vienas iš „Auros“ organizuojamo tarptautinio šokio festivalio renginių.

„Ši vieta turi daug privalumų: ji yra beveik pačiame miesto centre, tinkamo dydžio, išvalyta. Be to, su savininkais puikiai radome bendrą kalbą“, – sakė „Auros“ atstovė. Nenaudojamose gamybinėse erdvėse penktadienį ir šeštadienį įsikurs sapnų laboratorija, kur iš beformės pūkų ir plunksnų masės, lendančios pro senos, suplyšusios pagalvės kampus, formuosis Kažkas.

Patyręs kūrėjas

„Sapnas Nr.5“ yra ketvirtasis choreografo, režisieriaus ir aktoriaus A.Kurieniaus šokio spektaklis, sukurtas Kauno šokio teatrui „Aura“. Menininkas yra sukūręs šokio spektaklių ir choreografijų Kauno muzikiniame, dramos, lėlių teatruose. Režisavo roko operą „Eglė – karalienė žalčių“, be to, vaidino Gyčio Padegimo, Gintaro Varno, Aido Giniočio režisuotuose spektakliuose.

Mėgstantys panaktinėti ir neturintys alergijos plunksnoms kviečiami užsukti į buvusias Kauno radijo gamyklos patalpas, Savanorių pr. 64, balandžio 17 d. 22 val. ir 18 d. 20 val. Prieš spektaklį žiūrovai taip pat galės paklaidžioti ir pasidairyti pavasarinėje šokio ir mados instaliacijų vitrinoje KKJ.VADS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius