-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 01

Šarūnas Vaitkus: „Nekeisiu trijų dalykų: Palangos, žmonos ir partijos“

„Ši partija man bus pirma ir paskutinė“, – 15min sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus, jau beveik dvidešimt metų priklausantis Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams. Pastaraisiais metais jis ne kartą reiškė kitokią nuomonę nei partijos vadovai ar jų deleguoti ministrai. Naujų klausimų dėl mero pozicijos valdančiųjų atžvilgiu kilo po jo išsakytos kritikos, kai iš konservatorių gretų buvo pašalintas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.
Šarūnas Vaitkus
Šarūnas Vaitkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Partija – ne konclageris

Šią savaitę M.Majauskas buvo pašalintas iš partijos, o Palangoje į Seimą išrinktas Mindaugas Skritulskas buvo įspėtas. Tokios nemalonės politikai sulaukė po balsavimo Seime, kai abu nesilaikė partijos linijos ir balsavo už 9 proc. PVM lengvatinį tarifą kavinėms ir restoranams visiems 2023-iesiems metams. Vyriausybė šią lengvatą siūlė tik pusei metų.

„Ar tikrai už tai reikia bausti ? Ir ar nėra pernelyg griežta ši bausmė? Juolab kad balsuojant dėl PVM lengvatos maitinimo įstaigoms, kurias inicijavo koalicijos partneriai, nei Mindaugo, nei Mykolo balsai nebuvo lemiami – už „laisviečių“ siūlymą balsavo 70 Seimo narių, prieš buvo 38, o 23 susilaikė“, – viešai poziciją išsakė Palangos meras Š.Vaitkus.

Jis pabrėžė, kad valstybė tai ne aritmetika, o žmonės, kurie ir suneša savo uždirbtus pinigus į valstybės aruodą.

„Suprantu, kad tvarka ir disciplina partijoje neabejotinai privalo būti. Bet juk teisingai priminė TS-LKD prezidiumo narė, europarlamentarė Rasa Juknevičienė: partija – tai ne konclageris.

Sutinku, partijos nariai nėra varu čia suvaryti, atėjo čia savanoriškai, bet ir su mintimi, kad ir jų nuomonė partijai bei bendrapartiečiams yra labai svarbi.

Esu įsitikinęs, kad tiesa gimsta diskusijose, o bendras darbas – esant nuomonių įvairovei. Nenorėčiau sutikti su tuo, kad mūsų partijoje už tai baudžiama. Tuomet, kas bus kitas?“, – savo paskyroje „Facebook“ rašė Š.Vaitkus.

„Galiu turėti savo nuomonę“

Tai ne pirmas kartas, kai Š.Vaitkus sukritikuoja partijos vadovybę. Kiek anksčiau įtampa paaštrėjo dėl planų uždaryti Palangos poilsio ir reabilitacijos centrą „Pušynas“ ir išaiškėjus, kad Šventosios seniūnė Veronika Skeberdytė gali turėti asmeninių interesų dėl žemės, ant kurios stovi centras. Tuomet dėl šios istorijos Š.Vaitkus viešai susikibo su viena konservatorių lyderių vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite, kuri V.Skeberdytę kvietė dirbti į savo politinę komandą. Galiausiai ministrei teko atsisakyti planų.

15min, VRK ir sanatorijos nuotr./Agnė Bilotaitė, Veronika Skeberdytė ir Šarūnas Vaitkus
15min, VRK ir sanatorijos nuotr./Agnė Bilotaitė, Veronika Skeberdytė ir Šarūnas Vaitkus

„Esu žmogus, tad galiu turėti savo nuomonę. Negali gi būti, kad yra viena nuomonė ir visi jos turi laikytis“, – 15min teigė Š.Vaitkus. Jis ir kalbėdamas su 15min teigė manąs, kad konservatorių priimtas sprendimas buvo per griežtas ilgamečiam jos nariui M.Majauskui.

„Mindaugo Skritulsko pozicija natūrali. Jis gi rinktas Palangoje. Čia yra per du šimtus kavinių ir viešbučių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius