Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 12 /17:16

Sąsajų su Šakiais neturintis G.Surplys: nemanau, kad tai trukdys tapti parlamentaru

Į Seimą Zanavykų rinkimų apygardoje, jungiančioje Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes, kandidatuosiantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys žemės ūkio ministras Giedrius Surplys tikina sąsajų su Šakiais neturintis, bet nemano, kad tai, ar darbas ministerijoje, kliudys kandidatuoti į Seimą. Tai darydamas jis sako siekiantis sustiprinti LVŽS galias parlamente.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su kandidatu į ŽUM ministrus Giedriu Surpliu
Giedrius Surplys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kadangi esu Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, ir matau, kaip frakcijai reikia palaikymo, ir Vyriausybės darbams reikia palaikymo Seime, tai dalyvauju rinkimuose tam, kad sustiprinčiau frakciją Seime“, – 15min dėsto jis.

Pabrėžia ministro pareigų svarbą

Iš Plungės kilęs, Vilniuje gyvenantis G.Surplys sako sąsajų su Šakiais neturintis.

„Tai, kad aš ir ne šakietis, ir dirbantis ministru, nemanau, kad man kliudytų būti geru, geriausiu galbūt, apygardos žmonių atstovu būnant Seimo nariu“, – kalba politikas.

Pasinaudodamas pareigomis, tapęs Seimo nariu Šakių krašto problemas G.Surplys sako galėsiantis iškelti ministrų kabineto lygyje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrius Surplys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrius Surplys

„Renkame Zanavykų apygardos atstovą į Seimą ir turbūt natūralu, kad tas atstovas, atstovaudamas apygardos interesams, daugiausia turi nuveikti Vilniuje. Šioje vietoje manau, kad tikrai galiu būti geriausias Šakių ir dalies Kauno rajono atstovas Vilniuje, nes būdamas ministru, bent tris kartus per savaitę dirbu prie vieno stalo su visais ministrais, taigi galiu Šakių problemas, Šakių lūkesčius iškelti greitai, operatyviai ir ieškoti sprendimų geriausiai, – tikina jis ir priduria, kad spės suderinti ir parlamentaro, ir ministro pareigas. – Jeigu man pasisektų patekti į Seimą, tai tikrai nereiškia, kad manęs nebus Šakiuose, ar kad aš neatsiliepsiu į šakiečių kvietimą susitikti, sudalyvauti miesto šventėje, išspręsti vieną ir kitą problemą.“

Akcentuos tai, ką geriausiai išmano

Klausiamas, kokias programines nuostatas akcentuos rinkiminės kampanijos metu, G.Surplys tikino pasirinksiantis žemės ūkio klausimus.

„Šiuo metu esu žemės ūkio ministras. Šakiai yra pakankamai agrarinis rajonas, ir šiaip apygarda yra pakankamai agrarinė, ir tikrai visos žemdirbių problemos, europinės išmokos, kainos tiek pieno supirkimo, tiek bendrai žemės ūkio produkcijos, visi aplinkosaugos reikalavimai, galimybė parduoti savo produkciją, visa tai jau dabar man yra žinoma. Ir dirbdamas ministru, galiu tas problemas spręsti. Akcentuosiu tai, – vardijo jis.

– Kaip buvęs vidaus reikalų viceministras, atsakingas už regioninę politiką, pradėjau tam tikrus procesus. Čia Marijampolė, kaip apskritis, lyderiavo regioninės specializacijos kūrime, taigi žinau logiką, kaip turėtų vystytis Marijampolė kaip regionas, į kurį įeina ir Šakių rajonas. Ir apie tai, kokių investicijų pritraukti, kaip reikėtų dirbti savivaldai, kaip reikėtų dirbti vietos verslui, kad iš tikrųjų tas regionas būtų gyvas.“

Ministras ketvirtadienį vakare sakė planuojantis susitikti su LVŽS Šakių skyriaus nariais: „Kalbėsime apie tai, kaip mes turime vykdyti rinkiminę kampaniją. O šiaip jau esu pasidėliojęs kalendoriuje, kad 15 dienų per rinkiminį laikotarpį būsiu Šakiuose. Nemanau, kad tai yra mažai.“

Kandidatūrą palaikys „socdarbiečiai“

Ketvirtadienį valdančiųjų LVŽS partneriai Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) pažadėjo remsiantys G.Surplio kandidatūrą į Seimą.

„Tokį sprendimą priėmė LSDDP valdyba birželio 11 dieną. Tai yra pirmasis bendras partnerių projektas, ir tikimės, sėkmingas. G.Surplys – politikoje ne naujokas, manome, jog puikiai atliks Seimo nario pareigas ir vykdys Zanavykų žmonėms duotus įsipareigojimus“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas LSDD frakcijos narys Gediminas Kirkilas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas

Rinkimai į Seimą vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje Nr. 64 vyks rugsėjo 16-ąją.

Pareiškinius dokumentus Seimo rinkimuose Zanavykų apygardoje jau yra pateikę Darbo partijos atstovas Vigilijus Jukna, Socialdemokratų partijos atstovas Paulius Visockas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Irena Haase, savarankiški politinės kampanijos dalyviai Mindaugas Tarnauskas, Janina Meškauskienė ir Mindaugas Bastys.

Kandidatus taip pat planuoja kelti Liberalų sąjūdis, Lietuvos centro partija, Lietuvos laisvės sąjunga (Liberalai).

Pareiškinius dokumentus teikti galima iki penktadienio. G.Surplys, sprendžiant iš VRK svetainėje pateiktos informacijos, kol kas nėra jų pateikęs.

Seimo nario vieta Zanavykų apygardoje liko laisva po to, kai išrinktas M.Bastys atsisakė parlamentaro mandato. Sprendimą trauktis iš Seimo politikas priėmė, kai per apkaltą parlamente neužteko balsų jį pašalinti.

Konstitucinis Teismas M.Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai šis nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius