Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 13

Saugumo vadas traukiasi? (papildyta 14.38)

Valstybės saugumo departamentas (VSD) nekomentuoja žinių apie Povilo Malakausko norą atsistatydinti iš departamento vadovo pareigų. Prezidentūra savo ruožtu neigia gavusi P.Malakausko atsistatydinimo pareiškimą.
P.Malakauskas: „Saugumas nieko nepramiegojo“.
VSD vadovas P.Malakauskas / Gedimino Gasiulio/Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„VSD nieko nekomentuoja“, – taip žiniasklaidoje pasirodžiusias žinias apie esą prezidentui įteiktą atsistatydinimo pareiškimą BNS penktadienį komentavo VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas.

„Prezidentas nėra gavęs jokių pareiškimų“, – BNS sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė. Anot jos, prezidentas yra pasakęs, kad pasitiki VSD vadovu ir yra patenkintas jo darbu.

Tačiau dienraščio „Lietuvos rytas“ žiniomis, VSD vadovas nusprendė atsistatydinti ir apie savo sprendimą esą pranešė šalies prezidentui. Šalies vadovas kol kas delsia patenkinti P.Malakausko prašymą ir mėgina jį perkalbėti.

Pagrindinė P.Malakausko sprendimo priežastis – esą politinė padėtis. Neva po Seimo rinkimų susidariusi valdančioji dauguma jo nepalaiko, be to, asmeniškai spaudžia kai kurie konservatorių lyderiai. 

Sprendimą trauktis P.Malakauskas esą priėmė ir dėl šeimos – norėdamas apsaugoti ją nuo nepagrįsto puolimo. 

Dienraščio žiniomis, V.Adamkui šis VSD vadovo žingsnis buvo netikėtas ir kol kas prezidentas delsia priimti sprendimą. 

Tačiau pats P.Malakauskas, žurnalistų kelis kartus klaustas, ar ketina trauktis iš VSD posto, tiesiai taip ir nepasakė, ar lieka savo poste. 

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad prieš tapdamas VSD vadovu, P.Malakauskas vadovavo Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT). Tuomet jo santykiai su konservatoriais toli gražu nebuvo įtempti – kadaise jis net pagal šios partijos sąrašą kandidatavo į Seimą. Prieš įsidarbindamas STT P.Malakauskas 12 metų dirbo krašto apsaugos sistemoje. Būtent toje, kuriai dabar vadovauja konservatorė Rasa Juknevičienė.

Kokia juoda katė perbėgo tarp šių asmenybių? Seimo užkulisiuose kalbama, esą R.Juknevičienė – viena aršiausių idėjos, kad saugumas būtų atsakingas ne prezidentūrai ir Seimui, kaip dabar, o Vyriausybei, šalininkė.  

Beje, būtent R.Juknevičienė nenorėjo, kad P.Malakauskas vietoj STT vadovo taptų saugumo šefu. „Jei VSD vadovu taps P.Malakauskas, vietoj vienos problemos, turiu galvoje VSD vadovybę, turėtume dvi. Viena iš jų – susikurtų vakuumas dėl STT, kita – mažiausiai metus nebus iš ko pareikalauti atsakomybės už VSD darbo rezultatus, nes P.Malakauskas turėtų galimybę sakyti, jog jam reikia peržiūrėti departamento darbą, ir viskas sustotų vieniems metams mažiausiai“, – prieš dvejus metus aiškino konservatorė R.Juknevičienė. 

Ji tuomet pabrėžė, kad „P.Malakausko kandidatūrą bandoma susieti su Tėvynės sąjunga, taip užmesti atsakomybę už būsimą VSD darbą, bet mes tokios atsakomybės tikrai neprisiimsime, nes tai nėra koks mūsų pasirinkimas, ir nesiekiame, kad ši kandidatūra būtų pasiūlyta Seimui“.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius